Todor Gečevski: "Spremni dočekujemo Cedevitu"
Piše: H.B. | Objavljeno 12.5.2009 u 23:57.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: ZadarSport (arhiva)


U 13, kolu A1 košarkaške Lige za prvaka u goste Zadranima stiže Cedevita. Iako su u prvoj utakmici izabranici Srećka Medvedeca podosta namučili Sagadinove igrače, Zadar je na kraju slavio 76-68, ponajprije zahvaljujući sada već bivšem igraču Zadra, vrlo raspoloženom Desmonu Farmeru koji je u toj utakmici upisao 19 koševa.

U međuvremenu Zadar je ostao bez Farmera, a šuterski se istakao Damir Rančić koji u posljednje vrijeme igra na vrhunskoj razini. Uoči utakmice sa Cedevitom razgovarali smo s kapetanom zadarske momčadi, Todorom Gečevskim koji je u razgovoru za ZadarSport kazao kako momčad Zadra spremna dočekuje Cedevitu.

Što reći o Cedeviti? Dosta su vas namučili u prvoj utakmici u Sutinskim vrelima.

- Cedevita je dobra momčad, ima dosta dobrih igrača i moramo ozbiljno shvatiti utakmicu od samog početka. Oni će biti motivirani igrati protiv nas jer više nemaju što izgubiti. Odigrat će onoliko koliko im mi dozvolimo. Prije svega moramo dobro odigrati u obrani jer su to malo stariji, iskusniji igrači. Imaju dosta dobrih unutarnjih i vanjskih igrača koji su također dobro šuterski raspoloženi, dosta dobro pogađaju trice. Dakle, jednostavno je, trebamo zaustaviti njihov šut i unutarnju igru i mislim ako budemo pravi da neće biti problema.

Odakle će prijetiti najveća opasnost iz redova Cedevite?

- Mislim da će Cedevita najviše prijetiti iz tog vanjskog šuta, sjećamo se i prve utakmice u Sutinskim vrelima kada su nam zaredali par trica za redom, napravili su nam 5-6 razlike koje smo mi kasnije morali stizati. Mislim da smo spremni, treniramo i radimo non-stop. Spremali smo se ova 2-3 dana za ovu utakmicu i spremni ćemo je dočekati. Imamo dobar tim, imamo kvalitetnu momčad i mislim da ćemo to u sutrašnjoj utakmici s Cedevitom i pokazati pred svojom publikom.

Koliko je psihološki na vas igrače utjecao poraz od Cibone i gubitak 'startne jedinici'?

- Mislim da neće utjecati, kada je počela liga za prvaka išli smo korak po korak, prvo smo išli sa ciljem da osiguramo NLB ligu, to smo napravili pobjedom u Splitu, porazom protiv Zagreba osigurali smo drugu poziciju, kasnije smo ih dobili kod kuće (Zagreb) i na kraju smo, eto, izgubili prvu poziciju prije par dana u utakmici s Cibonom, međutim, pokazali smo da možemo s njima igrati i u Zagrebu, tako da to neće utjecati negativno na nas, sutra ćemo biti spremni za Cedevitu.

Za kraj, nekakva poruka Tornadu i navijačima kluba?

- Mislim da bi trebali dolaziti u što većem broju, jer košarka se igra za navijače, ovo je njihov klub, Zadar. Nama je potrebna pomoć s tribina iako se ne radi o Ciboni. Podrška navijača nam je neophodna u svim utakmicama i ja se nadam da ćemo ih sutra vidjeti na tribinama u što je moguće većem broju – za kraj je kazao Todor Gečevki.

Utakmica 13, kola A1 Lige za prvaka između Zadra i Cedevite igra se u srijedu u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 18 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.