Perasović: Sagadin je nekorektan prema Andersonu!
Piše: Index.hr | Objavljeno 10.5.2009 u 0:27.
ZDNews.hr

Velimir Perasović Foto: ZadarSport (Arhiva)


CIBONA je u vrlo borbenom derbiju svladala Zadar 71:69 i tako praktički osigurala čelnu poziciju uoči doigravanja. Vukovi su danas u Draženovom domu odigrali jako agresivno na što Zadar nije imao odgovora. Posebno se to vidjeli u drugoj trećini u kojoj je domaća momčad napravila seriju od 14:0, a Zadrani u prvi 6:55 minuta tog dijela nije zabio ni koš!

Međutim, kao što smo već viđali kod Cibone, ponovo je pustila protivniku da se vrati iz mrtvih. Zadrani su u trećoj četvrtini došli do zraka, a u drugoj polovici zadnjeg dijela tricom Ružića došli do 67:67. Nakon toga su bili precizni Anderson i Homan, no Stipčević je na drugoj strani odgovorio slobodnim bacanjima za 71:69. Cibona je sljedeći napad loše odigrala i tako dala priliku Zadranima da eventualnom tricom osiguraju pobjedu. Osam sekundi prije kraja, gosti su imali minus dva i napad, ali je Boisa sve upropastio. Gruzijac je loptu bacio u bunar za novu i teško izborenu pobjedu Vukova.

Nakon utakmice puno se pričalo o Alanu Andersonu koji se u ključnim trenucima utakmice iživcirao i završio na klupi. Mogući hrvatski reprezentativac se sukobio s Carom nakon čega su oba igrača zaradila tehničku, a obojici je to bila peta osobna. Iako je Anderson 15 koševa bio najbolji strijelac Cibone (Rančić kod Zadra ubacio 24) taj potez pri kraju utakmice mu je ostavio veliku mrlju na današnjem nastupu.

Sagadin: I mi smo mogli slaviti

Prvi je nakon utakmice riječ dobio Zmago Sagadin, trener košarkaša Zadra.

"Čestitam Ciboni, ali smo i mi mogli dobiti utakmicu. Nismo imali odgovor na oštru igru Cibone. Fizički im nismo mogli odgovoriti. Cibona je tijekom cijelog susreta igrala agresivno i s tim smo imali problema. Ipak, morali smo u drugoj četvrtini i na kraju utakmice bolje reagirati", kaže Sagadin.

"Očekivao sam naš bolji skok, a osim toga slabo smo osvajali lopte. Teško ćemo se nositi s ekipama koje su fizički jače i bolje od nas. Morat ćemo poraditi na tome, a ne se jadati, kukati i plakati kao što smo radili dosad."

Velimir Perasović je Cibonu tako doveo do drugog trijumfa nad Zadrom u sezoni. Vukovi su najveće rivale svladali i u Kupu, dok je Zadar bio bolji dva puta u NLB ligi i jednom u prvenstvu.

"Bilo je dobrih trenutaka u utakmici, par puta smo otišli na dvoznamenkastu razliku, no onda dopustili protivniku da se vrati. Moram reći da je i Zadar igrao agresivno. Žao mi je što smo ovako završili utakmicu i dopustili Zadru da ima napad za pobjedu. To nam se ne smije događati."

Perasović prekinuo Sagadina: Nije korektno da tako pričate o Andersonu

"Nabrijana" atmosfera s parketa se prenijela i na sobu za press konferencije pa je na kraju malo "zaiskrilo" između dva trenera. Počeo je Zmago koji nije propustio priliku kritizirati ponašanje Andersona.

"Na Boisi su bila 3-4 prekršaja i ako nisam u prvu prestat ću se baviti košarkom. Osim toga, s Andersonom treba porazgovarati i suci bi ga morali više disciplinirati. Perasović je od njega napravio vrhunskog igrača, ali on si svašta dozvoljava, a suci ga štite", rekao je Sagadin.

Na to je Perasović je odmah skočio u obranu svoga igrača i prekinuo monolog zadarskog trenera:

"Nije korektno tako razgovarati! Što ja sve mogu reći za vaše igrače! Vi ste veliki gospodin i jako vas cijenim, ali ovo nije korektno da prozivate moje igrače i prozivate suce da se u sljedećim utakmicama drugačije ponašaju", oštro je Perasović završio presicu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.