VIDEO - Ni 24 koša raspoloženog Rančića nisu bila dovoljna...
Piše: Vedran Marić | Objavljeno 9.5.2009 u 20:07.
ZDNews.hr

Damir Rančić Foto: Arhiva (ZDS)


U 12. kolu Lige za prvaka Zadar je propustio ubilježiti novu pobjedu kod najvećeg rivala. Cibona je tako ostala sama na vrhu tablice sa samo jednim porazom i najvjerojatnije će u doigravanje sa pozicije broj 1.

Utakmica je riješena u zadnjem napadu, iako su domaći imali i 15 koševa razlike. Najbolji strijelac Cibone bio je Alan Anderson sa 15 poena, dok je kod Zadrane predvodio Damir Rančić sa 24 koša od čega 6 trica.

Prva četvrtina protekla je u laganom vodstvu Cibone koju su Zadrani na kraju dostigli. Vodila je Cibona 10:5 i 21:14 ali na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom 22:22. Dok su kod Zadra igrali Boisa i Ružić stanje je bilo bolje, dok su Gečevski i Macura bili manje raspoloženi.

Druga četvrtina donijela je mnogo agresivniju igru Cibone i dugi period Zadra bez ubačaja. Taj dio igre trajao je 7 minuta kada domaćini rade seriju 14:0 i vode 36:22. Tada je Gečevski ubacio prvi poen za Zadrane i to iz slobodnog bacanja. Ipak, Zadar se do poluvremena uspio pribrati i tricama Cara i Rančića doći na -10. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Cibone 41:31.

Treća je četvrtina protekla u izjednačenoj igri i završila vodstvom Cibone 55:48, a prava drama uslijedila je u drugoj polovici posljednje četvrtine kada raspoloženi Rančić ulazi u seriju i vodi Zadrane do potpunog izjednačenja.

U posljednji se napad ušlo pri vodstvu Cibone 71:69, a tako je ostalo i na kraju nakon neshvatljive reakcije u napadu Zadra. Ostaje dojam da koašrkaši Zadra nisu znali što bi sa loptom, a bilo bi vrlo zanimljivo čuti i što je Sagadin rekao svojim igračima na minuti pauze prije ključnog napada.

Posljednju četvrtinu dodatno su začinili i Anderson i Car međusonim nagurivanjem nakon čega im je dodijeljena obostrana tehnička. Utakmicu je pratila i manja skupina Tornada koji su na utakmicu došli sa manjim zakašnjenjem.

Opširnije u video prilogu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.