Stipčević uoči derbija s Cibonom: "Cibona je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.5.2009 u 22:55.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport.com (Sebastian Govorčin, arhiva)


"Pavle je priliku iskoristio na najbolji mogući način, sretan sam radi njega"

- Izuzetno mi je drago što je Pavle dobio priliku koju je iskoristio najbolje što je mogao. Pavle svaki dan na treninzima mukotrpno radi i sa trenerom Šangom, samo neka tako nastavi. Mislim da će mu se to vrlo brzo isplatiti. Baš sada kada smo o njemu počeli pričati, sjećam se one akcije protiv Dubrovnika kada je sve sam napravio i nesebično mi vratio loptu na tricu, a ja sam pogodio. Meni je jako drago radi njega što se još jednom vratio u svoj sastav, naš sastav, tamo gdje je i prije odlaska u KK Jazine pripadao. On je od prvog dana trebao biti s nama. Mislim da će i dalje dobivati prilike, ali treba samo raditi, raditi i raditi, baš kao i mi ostali - kazao je Stipčević o kratkom, ali efikasnom petominutnom nastupu Marčinkovića u utakmici s Dubrovnikom.
Nakon mjesec dana pauze, konačno se u Sagadinov sastav vratio prvi razigravač i jedan od najkorisnijih igrača Zadra ove sezone, Rok Stipčević. U prvoj utakmici nakon svog povratka, onoj protiv Dubrovnika u Dubrovniku, Rok Stipčević izgledao je smiješno i nije se mogao sastati s loptom, kazao je Zmago Sagadin nakon utakmice.

No, u revanšu koji se igrao u srijedu u dvorani Krešimira Ćosića (11. kolo Lige za prvaka) Stipčević nije izgledao nimalo smiješno, a za 22 minute provedene na parketu postigao je 21 koš. Trice je gađao 4/7, a dvice 3/6, sakupio je 4 asistencije te je ukrao, isto toliko lopti.

U razgovoru za ZadarSport, Stipčević je kazao kako se konačno osjeća dobro te dodaje kako je spreman za utakmicu s Cibonom. Ukoliko se Cibona misli pobijediti, trebalo bi ih 'spustiti' na sedamdesetak koševa, mišljenja je Stipčević.

Dosta dugo te nije bilo na parketima, kako se sada osjećaš i na čemu si sve radio za vrijeme dok nisi mogao raditi s loptom?

- Osjećam se dobro, bol u ruci je sve manja, no još uvijek je prisutna. Doktori kažu da tako mora biti još neko vrijeme. Iz dana u dan se dižem sve više i više fizički i mogu reći da sam u ovo vrijeme dok nisam trenirao radio na snazi nogu, trupa, neke stvari koje se ne mogu raditi u natjecateljskoj sezoni sam radio i mogu reći da se odlično osjećam i da sam u dobroj formi. Ušao sam i u šutersku formu i zadovoljan sam sa svime.

Tvoj trener, Zmago Sagadin više puta je naglašavao kako im tvoje igre jako nedostaju , a nakon utakmice s Dubrovnikom kazao je kako je tvoj povratak dosta značajan za momčad.

- Lijepo je to čuti, svakako je pozitivno kada trener ima takvo mišljenje, međutim ja kroz rad na treningu i na utakmica, i van terena moram dati svoj maksimum zato što mislim da svaki, pa i onaj najbolji na svijetu nije nezamjenjiv, bez njega se može i mora. Ja ću se nastaviti raditi kao i do sada. Mislim da je rezultat ekipe bitan, jer to je u konačnici ono što se gleda.

Kako bi ocijenio svoje dvije zamjene, Marka Cara i Tonija Prostrana? Da li su se po dobro snašli i jesu li dobro odrađivali Zmagine zadatke?

- Mogu reći da su obojica odradili odličan posao, oni će i dalje dobro odrađivati svoj posao, nisam niti sumnjao da će ni Toni ni Marko loše odreagirati.

Uoči utakmice, svi napominju kako je Cibona favorit, zbog domaćeg terena, misliš li i ti tako ili smatraš da je Zadar favorit?

- I ja također moram reći da je Cibona favorit, jer ipak oni igraju kod kuće. Ove sezone to je stvarno kolektiv odličnih individualaca i reprezentativaca i stranaca koje su doveli. Mislim da su jako dobro posložena momčad, igrali su finale NLB lige, osvojili su kup Krešimira Ćosića, ušli su u TOP 16 najboljih europskih momčadi, jedini poraz u PH imaju od nas. Oni jesu na papiru favoriti, no nisu uvijek favoriti dobivali utakmice. Mi ćemo biti spremni za utakmicu i dat ćemo svoj maksimum, svatko pojedinačno. Ukoliko nam se ukaže prilika, mislim da ćemo je objeručke prihvatiti.

Što bi trebalo biti ključno u utakmici s Cibonom, ukoliko Zadar želi pobjedu?

- Ključ će biti u obrani, u napadu možemo odigrati dobro, no Cibonu trebamo svesti na što je manje moguće trica, oni imaju dosta dobar postotak šuta za tri i mislim da ćemo ih tu morati stisnuti što više, također dobrom kolektivnom obranom možemo svakoga iznenaditi. Što je ključno? Mislim da bi Cibonu trebali svesti na nekakvih sedamdesetak poena, naravno, tu se trebaju dodati obrambeni i napadački skokovi u kojima također moramo dobro odreagirati - za kraj će Stipčević.

Utakmica Cibone i Zadra je na rasporedu sutra, u sobotu s početkom u 18 sati i 10 minuta uz izravan prijenos na HTV 2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.