Utakmica sa Dubrovnikom: Hoće li Pavle Marčinković konačno dobiti svoju priliku?
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.5.2009 u 15:10.
ZDNews.hr

Ivan Barančić i Zmago Sagadin Foto: ZDS (arhiva)


Košarkaše Zadra sutra očekuje utakmica 11. kola Lige za prvaka. Protivnik Sagadinovim izabranicima isti je kao i onaj s kojim su igrali u nedjelju – Dubrovnik. Ni ovaj put zadarski strateg neće moći računati na Perića kojemu su, prema Sagadinovim riječima – liječnici ustanovili bakteriju.

Olivari koji je trebao nastupiti sutra protiv Dubrovnika pušten je na završnicu prvenstva srednjih škola, a osim Perića, problema s ramenima ima mladi igrač Zadra Danijel Popović. Što se Stipčevića tiče, Sagadin napominje kako će mu i ovu utakmicu dati veliku minutažu (između 25 i 30 minuta) kako bi se Rok vratio što čvršći i jači.

'Dubrovnik je već iznenadio Cedevitu u Zagrebu, a od Šibenika su izgubili jedan razlike'

- Dubrovnik je već iznenadio na gostovanjima, dobio je Cedevitu u Zagrebu. Sposobni su igrati dobro, prije tjedan dana su izgubili jedan razlike u Šibeniku, i tamo su se iskazali, tako da ja na svoj tim utječem koliko mogu da pristup bude pravi – da ne ponudimo prst nekome pa da nam iščupaju ruku. Moramo odigrati obranu čak i bolju nego što smo odigrali u Dubrovniku, da primimo manje od 80 poena. Dubrovnik je napadačka ekipa tako da za oko i za publiku igraju lijepo, uvijek daju mnogo koševa, rezultat se kod njih uvijek vrti oko 90 – 100 poena i to je jedan dio kojeg oni rade dobro.

Stipčeviću tridesetak minuta

Također, moramo i ovu utakmicu iskoristiti da Roku damo što veću minutažu da se vrati. Jasno da je ovu prvu utakmicu odigrao slabije i to je bilo za očekivati, a koliko će mu još utakmica trebati ne znam, ali protiv Dubrovnika ćemo mu opet dati 25 – 30 minuta da se razigra i da osjeti prostor i vrijeme kako bi nam u subotu mogao pomoći. Realno je da će mu trebati još koja utakmica, ali uvjeren sam da će do playoffa Rok biti onaj pravi.
'Pripaziti da se Dubrovčani ne raspucaju'

- Naša obrana mora paziti da se oni ne raspucaju, njihovi visoki igrači su specijalci jer sva ta visoka linija od Vranješa, Hajdića, Lučića i Karača pogađa tricu bez problema i mi smo ih na prvoj utakmici uspjeli zadržati na tri postignute trice. Uz obranu koja mora biti agresivna, moramo smanjiti broj pogrešaka jer smo u prvoj utakmici mnogo grešaka napravili, imali smo malo osvojenih i puno izgubljenih lopti - kazao je Sagadin.

Pavle Marčinković - hoće li dobiti svoju priliku?

Mladi polivalentni igrač Zadra Pavle Marčinković, za kojega je Sagadin netom nakon svog dolaska na klupu Zadra (i kojega je vratio iz KK Jazine) kazao kako je iznimno zadovoljan njegovim radom na treninzima i angažiranošću, te je nekoliko puta dometnuo kako će uskoro dobiti svoju priliku, sutra slavi 20. rođendan. Hoće li Marčinković napokon dobiti obećanu, pristojniju minutažu, recimo, nešto više od 4 minute koliko je dobio u već riješenoj utakmici protiv Šibenika - vidjet ćemo sutra.


Olivari na završnici prvenstva srednjih škola

Imamo nekih manjih problema, ali neće nitko izostati osim Olivarija - njega smo pustili na prvenstvo srednjih škola u Šibenik. Jako mi je žao jer sam ga mogao staviti sutra u petorku, ali pustili smo ga zato što je njegova škola vrlo korektna i prema njemu i prema nama, s velikim razumijevanjem prati njegov košarkaški razvoj i pošto su se plasirali u završnicu morali smo i mi biti korektni i zahvaliti na neki način školi za njezino razumijevanje i pomoć Olivariju. Od mlađih Popović ima problema s ramenima, tako da neku veliku minutažu neće dobiti jer nije zdrav, a nije zdrav ni Perić kojem su ustanovili neku bakteriju, pala mu je temperatura, vjerojatno će biti u sastavu, ali ne vjerujem da ćemo moći puno računati na njega

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.