Kadeti Zadra bez poraza osvojili prvenstvo Dalmacije!
Piše: Neven Jurjević | Objavljeno 3.5.2009 u 23:56.
ZDNews.hr

Kadeti KK Zadar


Kadeti košarkaškog kluba Zadar, završili su svoj posao na razini Dalmacije bez poraza. No to je tek dio posla, čeka ih put na poluzavršnicu državnog prvenstva, a cilj je sam vrh!

Zadar je ušao bolje u susret povevši 6:1, no Splićani se vraćaju i tricom povećavaju svoje vodstvo na 14-9, no Zadar brzo uzvraća preko Jurline na 14-12 te povezuju nekoliko koševa, i na kraju prve četvrtine na semaforu u Gripama stoji 2 koša prednosti za goste.

U drugoj četvrtini Zadrani su se odlijepili, pa imali vodstvo od čak 14 razlike, no domaćini prije kraja poluvremena smanjuju na pristojnih 9 razlike odnosno 50:41 za Zadarske mladce.

U trećoj četvrtini Splićani kreću bolje i brzo anuliraju razliku sa poluvremena. Iako je Split treću četvrtinu odigrao bolje, te sa pritiskom po cijelom terenu stigao Zadra može se primijetiti i domaćinsko suđenje, što nikako nije odgovaralo Zadarskom treneru Rudolfu Tičini koji zbog prigovora dobiva tehničku pogrešku. Četvrta četvrtina počinje s izjednačenim rezultatom 60:60.

Prve dvije minute igra se koš za koš, ali tada se Split serijom 5:0 odvaja na 5 razlika, što odmah potiče trenera Zadra na minutu odmora. Nakon minute odmora, Zadar radi seriju 6:0, te se opet igra izjednačuje sve do posljednjih sekundi susreta. 5 sekundi prije kraja regularnog dijela, pri rezultatu 83:82 za Split Dominik Mavra ima dva bacanja. Pogađa oba, no kod prvog bacanja sudac je vidio prijestup, te se ide u prvi produžetak.

U produžetku, Split opet bolje otvara, te vodi s 5 razlike što im je dovoljno za prvo mjesto u skupini, ali Zadrani to ne prihvaćaju tako lako te se vraćaju. Kod rezultata 99-98 za goste, deset sekundi prije kraja Split zabija koš uz faul, ali promašuju dodatno bacanje, nakon toga rade osobnu pogrešku na zadarskom razigravaču Anđelu Ivanovu koji mirno stavlja dva bacanja za slavlje Zadrana na splitskim Gripama rezultatom 101:100.

Emilio Banić predvodio je Zadrane s 26 poena, a od velike pomoći su mu još bili Anđelo Ivanov s 25 koševa te Mavra s 19 i Jurlina s 16.

Split CO – Zadar 100:101 (17:21; 21:29; 19:10; 23:23; 17:18)

Zadar: Mujagić, Ivanov 25, Hordov , Bučaj 4, Ljubičić, Smolić 6, Mavra 19, Banić 26, Gjergja, Jurlina 16, Jurjević 5, Lukić.

Nakon osvajanja prvenstva Dalmacije, kadete Zadra očekuje put u Viroviticu na poluzavršnicu PH.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.