I kadeti Zadra osigurali prolazak
Piše: Neven Jurjević | Objavljeno 2.5.2009 u 23:39.
ZDNews.hr

Kadeti KK Zadar


Nakon što su juniori Zadra u Vinkovcima pobijedili sve redom i osigurali prolaz, to su učinili i njihovi mlađi suigrači. Kadeti Zadra su u Splitu, na Gripama pred stotinjak ljudi, pobijedili svoje vršnjake iz Šibenika rezultatom 87:82.

Zadar je krenuo bolje u susret, te je već u prvoj četvrtini imao osjetniju prednost od 7 razlike. U drugoj četvrtini razlika je rasla do 10 koševa prednosti, no dalje nije išlo. Igrači Dražena Petrovića su ipak uspjeli smanjiti na pristojnih 6 koševa i s rezultatom 60:54 se išlo na veliki odmor.

Igrači Rudolfa Tičine su u trećoj četvrtini održavali prednost, te se rezultat uglavnom kretao na oko plus 5 za Zadrane. Dok u četvrtoj četvrtini slijedi pad koncentracije što Dražen Petrović iskorištava i dolazi u prvo vodstvo na utakmici sredinom posljednje četvrtine.

Do minute prije kraja se igralo koš za koš, te kad su svi pomislili da će utakmica biti neizvjesna do posljednje sekunde, na plus jedan za Zadrane Mavra povezuje dvije dvice te Anđelo Ivanov pogađa 4 bacanja iz 4 pokušaja za završnih 87:82 za Zadar.

Najbolji strijelac u redovima Zadra bio je Anđelo Ivanov sa 21 postignutim košem, uz njega je Banić postigao 15 i Mavra 14.

Ovom pobjedom su Zadrani osigurali prolaz, no ne i prvo mjesto. Sutrašnja utakmica sa Splitom u 12 sati, će nam dati i pobjednika ove skupine. Zadranima je dovoljan poraz sa 4 razlike i manje za prvo mjesto.

Trenutni poredak:

Zadar 2-0
Split 1-1
Dražen Petrović 1-1
Dubrovnik 0-2

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.