'Ivan Batur i Ivan Mikulić zaslužili su mjesto u seniorskoj momčadi KK Zadar'
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.4.2009 u 23:50.
ZDNews.hr

Ivan Mikulić i Ivan Batur Foto: Fiba Europe, 057info


Nakon pobjede juniora Zadra nad košarkašima Cibone, razgovarali smo sa koordinatorom zadarskih selekcija, Joškom Puljom koji je u razgovoru za ZadarSport kazao kako je šteta što Ivan Batur, vanserijski talent nije ove godine bio u seniorskom rosteru Zadra.

Otkrio nam je i kako su se na širem popisu reprezentativaca našli Marčinković, Šarlija, Popović, Čakarun te novo ime što se reprezentacije tiče, Roko Pahlić, sin proslavljenog igrača Zadra Darka Pahlića.

Fenomenalni Batur i Mikulić sami pobijedili Cibonu

- Sa odličnim zonskim presingom smo uspjeli deklasirati Cibonu. Fenomenalno su odigrali Batur koji je postigao 31 koš, 28 je postigao odlični Mikulić, također, dosta dobro je igrao i Blažević, Vlajić, Peltznman, u biti, svatko tko je igrao odigrao je dobro. Dosta smo simpatija pobrali ovdje u Vinkovcima, manje-više su svi za nas navijali, iako ne znam zašto, ali posjetitelji u dvorani su navijali za nas. Kod Cibone odlično je odigrao sin Ace Petrovića, Marko. Utakmica je bila kvalitetna i neizvjesna do samo četiri minute do kraja, a nakon toga smo se odvojili na 13 razlike. Svi ljudi iz Saveza koji su prisustvovali utakmici složili su se da je utakmica bila odlična i prije svega uzbudljiva do samog kraja.

Iako je općepoznata činjenica kako je Ivan Batur vanserijski talent, on ove godine, kao što znamo - nije bio pozvan u seniore KK Zadar, možda i bolje s obzirom na to kako je ove godine dosta igrao, a ne sumnjamo kako će dogodine biti spreman za ozbiljnije domete – seniorsku momčad KK Zadar.

- Ivan Batur je iskusan momak koji je dosta dugo u reprezentaciji i jako je dobro radio. Kada je zdrav i kada nije povrijeđen, on je odličan. Mišljenja sam da je ove godine trebao biti u seniorskom sastavu i da je mogao odigrati ove slabije utakmice, u to sam siguran.

'Mikulić je eksplozivan, no treba malo poraditi na rutini. Blažević je čisti 'play', a takav tip igrača nismo dugo imali'

- Tu se javlja jedan Mikulić koji je dosta eksplozivan i koji još malo treba raditi na rutini. Mislim da sada imamo dva igrača koji mogu igrati u seniorima. Blažević je tu kao čisti play, što mi nismo dugo imali, samo mu još malo iskustva fali kako bi mogao i jače utakmice odigrati.

Omladinski pogon Zadra u pohodu na Prvu ligu

- Mi dogodine planiramo napraviti jednu drugoligašku momčad koja bi bila sastavljena baš od tih igrača, te od onih koji u seniorima KK Zadar neće baš puno participirati, pa bi vjerojatno išli i na prvu ligu s tom ekipom. Mislim da bi ti igrači tu sebe dogradili do kraja. Računamo na šest, sedam igrača koji bi dogodine trebali nositi dres Zadra.

Roko Pahlić na širem popisu reprezentacije

- Tu je i reprezentacija u kojoj će biti Pavle Marčinković, Marino Šarlija, Marijan Čakarun, Danijel Popović, Roko Pahlić. Nadam se da će svi igrači iskoristiti svoje, pogotovo Marčinković jer mu to treba, nije imao utakmice i kroz pripreme dva mjeseca reprezentacija bi mu trebala koristiti. Što kroz reprezentaciju, što kroz drugu momčad Zadar treba imati svoje igrače, a sa svojim mladim igračima i par pojačanja, Zadar treba dogodine postati prava ekipa - za kraj je kazao Pulja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.