VIDEO - Sagadin: "Splitovi centri su vrlo dobri šuteri, treba pripaziti na njih"
Piše: H.B. | Objavljeno 28.4.2009 u 14:34.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZDS (Arhiva)


Košarkaše Zadra sutra očekuje utakmica 10. kola Lige za prvaka u kojoj će snage u Splitu odmjeriti s istoimenom momčadi. Zmago Sagadin dobio je novog povratnika u sastav, lidera zadarske momčadi, Roka Stipčevića koji se nakon višetjednog izbivanja s terena radi loma ruke konačno vraća u sastav. Na pressici uoči utakmice Sagadin je kazao kako se u momčadi osjeća novo pozitivno raspoloženje nakon pobjede nad Zagrebom. U utakmicu sa Splitom Zadrani će ući maksimalno angažirano, no i Spliti ma svoje kvalitete, upozorio je Sagadin na tiskovnoj konferenciji.


'Stipčević će najvjerojatnije zaigrati već protiv Splita'

- Nama se desila jedna dobra stvar, a ta je da Rok Stipčević od jučer, dakle od ponedjeljka normalno trenira s ekipom i jutros je odradio svoj treći trening normalno, a popodne kada budemo radili taktiku, ako bude sve u redu, a ja se nadam da hoće, onda će biti u rotaciji sutra protiv Splita, odnosno, od sutra počinje igrati. Teško je bilo preživjeti ova tri i pol tjedna bez njega, ali nekako smo ih preživjeli, a sa njim će biti lakše, dobivamo još jednog igrača u rotaciji. Ne očekujem da će sutra odigrati glavnu ulogu, ali će nam sigurno pomoći. Za momčad je dobro da se on vratio u sastav, jer ipak je on jedan od stožernih igrača i neformalnih lidera na terenu - kaže Sagadin.
Split je u teškoj situaciji i učinit će sve da nas pobijede

- Split je u teškoj situaciji, tako da je kod njih vjerojatno mobilizacija maksimalna, napravit će sve da nas dobiju i jasno, to je njihovo pravo. Split nema loš tim. Za nas je to još jedna teška utakmica u seriji nakon Zagreba. Utakmica sa Zagrebom za nas je bila dosta iscrpljujuća, a utakmica protiv Splita, kao što sam već kazao, za nas će biti vrlo teška, prije svega radi toga što igramo u gostima. Nikakve iluzije na gajimo da ćemo ih lako dobiti, ali jasno, mi idemo tamo i napravit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da pobijedimo. Split je pokazao na svim utakmicama, pa čak i na onoj protiv Cibone kada su kod kuće izgubili da se mogu ravnopravno nositi sa svim protivnicima, jer Cibona se nije prošetala u Splitu, već je do dvije minute prije kraja utakmice bilo 'povuci potegni'. Split objektivno ima kvalitetu, imaju tri izuzetno dobra stranca te imaju pet, šest vrlo kvalitetnih domaćih igrača, sve skupa devet, deset igrača koji mogu igrati na visokom nivou, a ako im još malo dozvoliš da se razigraju i da se razlete, prije svega iz tog šuta sa vanjskih pozicija može se dogoditi da nam koševi počnu padati sa svih strana.

'Pripaziti na Splitove šuterski raspoložene Centre'

- Splitovi centri, što je vjerojatno specifično za njih, ne samo da mogu pogoditi tricu, već mogu pogađati u seriji, prije svega to se odnosi na Johnsona, Delaša koji je zadnju utakmicu šutirao trojke 2/3, mislim na Grgurevića koji s lakoćom stavlja trojku i jasno ne i Stipanović koji baš i nije tricaš, ali ova tri centra su opasna i tu uvijek imamo probleme, mi i ostali timovi. Centri se uglavnom kreću unutar reketa i očekuju drugog centra, no primjer je Johnson koji loptu primi na trici i stavi tricu prije nego li mu se i približi protivnički centar. Morat ćemo vrlo pažljivo braniti njihove centre na vanjskim pozicijama, vrlo dobro ili mnogo bolje nego što smo tu na prvoj utakmici branili 'pick'n roll' igru Gordona i Shannona koji su nas dosta isprobijali te završavali uspješno akcije tako da bi dodali vanjskim igračima na šut, Batini ili Štembergeru, što je isto jedna od njihovih karakteristika, dakle duboko 'zabadanje' i onda dodavanje vani na trojku, to su neke stvari koje smo loše branili na prvoj utakmici i u tim segmentima igre moramo odigrati bolje. Jasno, vi ste vidjeli da čim sam u prvoj utakmici stavio Prostrana u igru da ga je Gordon napadao jedan na jedan, tamo na vrhu, takozvanom 'flat' igrom i tu su nas je kažnjavao radi razlike u težini i masi, tako da tu nekih velikih rezervi nemamo.

Pozitivna atmosfera u momčadi nakon pobjede nad Zagrebom

- Nakon naše pobjede nad Zagrebom, osjetio sam jednu novu atmosferu u momčadi, svima nam je malo laknulo, jer ipak smo dobili kod kuće sve tri utakmice koje smo morali dobiti, Cibonu, Zagreb i Split. Mislim da ćemo sutra u Splitu odigrati jednu dobru partiju - zaključio je Sagadin.

Opširnije u video prilogu

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.