Trostruka pobjeda Sv. Donata
Piše: ZDS | Objavljeno 28.4.2009 u 10:48.
ZDNews.hr


Kadeti Sv.Donata nastupili su ovaj vikend na dvije utrke u Oroslavlju i Stubičkim toplicama, a Mateo Marić je u sklopu reprezentativnih priprema u Subotu vozio 104 km dugu utrku 54.Coppa Montes.

U subotu se u centru Oroslavlja vozila kriterijska utrka.

Kadeti su vozili 12 krugova ukupno 25 km, te s 4 bodovna šprinta. Za BK. Sv. Donat nastupili su Stipe Filipi, Josip Miočić te Bartol Novak. Prvi bodovni sprint uvjerljivo je pobijedio Stipe Filipi, dok je Josip Miočić osvojio 3 mjesto.
Drugi bodovni šprint pobijedio je Josip Miočić dok je Bartol Novak bio 4. Treći bodovni šprint je pobijedio Filipi a Miočić je bio 3. Zadnji bodovni šprint je osvojio Slovenac Dušan Fister, Stipe Filipi je osvojio 2. a Bartol Novak 4. mjesto.

Pobjednik kriterijske utrke je biciklist Sv. Donata Stipe Filipi s osvojenih 15 bodova ispred Petra Perice (Fortica-Šibenik)11 bodova te još jednog zadarskog vozača Josipa Miočića s 9 bodova. Bartol Novak je osvojio 5 mjesto s ukupno 2 boda.

U kategoriji žena, na stazi dugoj 20km, Antonia Stipanićev je osvojila odlično 3 mjesto.

U nedjelju se vozila utrka od Stubičkih toplica do vrha Sljemena. Na izrazitoj brdskoj stazi dužine 16 kilometra, nadmoćno je slavio Donatov trojac. Na 5 kilometara prije cilja ostala su četvorica vozača. Grupu su sačinjavali Stipe Filipi, Bartol Novak, Josip Miočić svi BK Sv.Donat te Petar Perica iz Fortice-Šibenik. Na 2 km prije cilja Josip Mičić skokom se odvaja od grupe, Bartol Novak i Stipe Filipi pokušavaju pratiti taj tempo, dok Petar Perica otpada od grupe. Kroz cilj prvi prolazi Josip Miočić (BK Sv. Donat), odmah iza njega prolazi Bartol Novak (BK Sv.Donat), te 20-ak sekundi nakon njega dolazi na cilj i Stipe Filipi (BK Sv. Donat). Ovo je prvi put u povijesti da su zadarski biciklisti osvojili trostruku pobjedu.

U kategoriji juniora na istoj stazi kroz cilj prvi prolazi Marko Barbir (Fortica-Šibenik), u završnom brdskom šprintu, Mateo Marić (BK Sv. Donat) osvaja odlično 3 mjesto te još jednom potvrdio svoje kvalitete.

U kategoriji žena na također istoj stazi, Antonia Stipanićev je pokazala svoje brdske kvalitete i osvojila 2.mjesto. Antonia svojim vožnjama pokazuje iz utrke u utrku svoj napredak te se može očekivati i izbornikov poziv u reprezentaciju.

Ove dvije utrke su se bodovale za ukupnog pobjednika Nagrade Stubičkih toplica, tako je Josip Miočić (BK Sv. Donat) uzeo nagradu za ukupnog pobjednika Stubičkih toplica.

Ove utrke su potvrdile kvalitete zadarskih vozača,te se očekuje nastup u reprezentativnom dresu sva tri kadeta. Mateo Marić je dobio poziv za nastup reprezentacije na međunarodnoj etapnoj utrci u Frankfurtu 17.svibnja. Već u petak 01.05 bicikliste Sv. Donata očekuje nastup u Zadru, a nakon toga 03.05. Mateo Marić starta na jakoj međunarodnoj utrci GRANFONDO NAZIONALE u Italiji.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.