FOTO - Hajduk Zadru nanio treći uzastopni poraz na domaćem terenu
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 26.4.2009 u 20:32.
ZDNews.hr

Josip Bilaver Foto: Vox glas Zadra, Sportnet.hr


Video snimke golova te pressice nakon utakmice možete pogledati klikom ovdje.

Pred oko 4000 gledatelja, izabranici Ante Miše bili su
bolji danas od nogometaša Zadra rezultatom 0:3 te tako Zadranima nanijeli treći poraz u nizu, a drugi uzastopni na domaćem terenu.

Već u 6. minuti Zadrani su bili na koljenima. Na ubačaj iz skraćenog kornera, kojega je izveo Zadranin Marin Buljat, naletio je nečuvani Senijad Ibričić koji odapinje sa ruba kaznenog prostora te pogađa malu mrežicu Vukovićevog gola koji nije mogao učiniti ništa, s obzirom da nije vidio loptu od šume nogu.

Iako je Hajduk postigao pogodak, do kraja prvog poluvremena nije dominirao terenom, već su obje momčadi pokušavale odigrati nekakve kompliciranije akcije koje bi vrlo brzo bile prekinute, bilo sa strane Hajdukove ili Zadrove obrane. U tom periodu igre, a i do samog kraja utakmice, najbolji i najraspoloženiji igrači u redovima Zadra bili su borbeni Jozo Pletikosić te Josip Bilaver koji su u duele s Hajdukovcima ulazili sa '100%' te su na sve načine pokušavali proigrati zadarski duo Terkeš - Mitrović.


Želimir Terkeš uspio je promašiti "nemoguće"U 25. minuti Zadrani su imali izglednu priliku preko Ante Mitrovića koji je sa ruba kaznenog prostora pokušao snažno, no lopta je završila samo pored vratnice. Nešto kasnije u izglednog prilici se našao i Želimir Terkeš kojega Pletikosić nalazi preciznom loptom, no obrana Hajduka bila je na mjestu.

U 50. minuti Bilaver je dobro povukao, loptu prima Ante Mitrović koji nesebično traži svog 'velikog brata' Želimira Terkeša koji sa samo nekoliko metara od gola uspijeva promašiti "nemoguće", točnije, puca ravno u Subašića, mlako i bez snage.

U 57. minuti bivši igrač Hajduka, Marin Ljubičić zaradio je crveni karton nakon što je s dvije noge uklizao s leđa Srđanu Andriću. Zadrani se od tog šoka nisu uspjeli oporaviti sve do kraja utakmice, jer ipak je Ljubičić bio jedan od glavnih, ako ne i glavni pokretač zadarskih akcija u tom periodu igre.

Kao što se i očekivalo, nakon isključenja Ljubičića Zadrani više nisu imali ideje pa je tako u 63. minuti Andrić odličnom loptom naciljao Šerića koji ubacuje s boka, loptu odbija Skočibušić, no odbija ju točno na nogu Andrića koji sa ruba kaznenog prostora pogađa Vukovićev gol za 0:2.

Izgubljeni Zadrani sada stvarno nisu imali ideje i bilo je za očekivati da će novi gol pasti vrlo brzo. To se i dogodilo samo šest minuta nakon pogotka za 0:2. Šerić je odlično ubacio s lijeve strane koji pronalazi mladog Hajdukovog igrača Tičinovića koji pogađa za konačnih Zadar – Hajduk 0:3.

Do kraja susreta Kalinić je imao izglednu priliku za postizanje pogotka, no Šibenčanin u dresu Hajduka nije danas, kao niti od početka jesenskog dijela prvenstva nije imao sreće te je Vukovićeva mreža danas pretrpjela 'samo' 3 gola. U 86. minuti priliku za postizanje počasnog pogotka imao je mladi napadač Zadra koju već dugo muku muči s postizanjem golova, Ante Mitrović, no njegov udarac sa 20 metara proletio je iznad Subašićevog gola.

Foto galeriju s utakmice možete pogledati klikom na ovaj link.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.