Pobjeda Zadra uz nedovoljnu koš razliku
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.4.2009 u 20:43.
ZDNews.hr

Damir Rančić


Košarkaši Zadra danas su u 9. Kolu Lige za prvaka u dvorani Krešimira Ćosića bili bolji od momčadi Zagreba, te unatoč sitnim problemima slavili rezultatom 76-70. Zagreb je bolje otvorio susret pa tako već na kraju prve četvrtine imaju prednost od sedam koševa (27-20).

Početkom druge četvrtine Zagrebova igra se raspada a Zadrani postižu 15 koševa u nizu te od -7 rade +8, pa je tako u 15. minuti susreta rezultat bio 35-27 za Zadar. Zadar postiže nova četiri koša, a Zagreb dva (prva dvoznamenkasta prednost Zadra na utakmici, 39-29).

Kada smo pomislili da će se Zadar lagano odlijepiti iznad deset koševa, dogodilo se upravo suprotno, Bajramovićevi izabranici rade seriju 11-1, Sagadinovi izabranici nisu mogli učiniti apsolutno ništa, pa se tako na veliki odmor otišlo s rezultatom 40-39 za Zagreb.

Igra koš na koš igrala se gotovo cijelu treću četvrtinu, no kod rezultata 51-51, Zadar odlazi na +7 (58-51), a minutu kasnije u centru pozornosti našao se Zagrebaš Mulaomerović koji radi faul u napadu, gubi loptu te promašuje tri od četiri slobodna bacanja. U posljednju dionicu ušlo se s rezultatom 65-56 za Zadar,

U posljednjoj četvrtini Zadar i dalje održava prednost, a pet minuta prije kraja susreta Marko Car dobiva petu, isključujući osobnu, a u igru ulazi Toni Prostran. Zadrani su na kraju slavili sa šest koševa prednosti (76-70), no razlika od šest koševa nije dovoljna s obzirom da je Zagreb u Trnskom slavio sa sedam koševa prednosti (83-76).

Najbolji u revodima Zadra bio je raspoloženi Damir Rančić koji je postigao 26 koševa (trice 7/11), Hrvoje Perić upisao je 13, Tomislav Ružić 12 te kapetan, Todor Gečevski 11 koševa.


Tornado treba ostati na teleskopskoj tribini

Valja istaknuti kako su pripadnici navijačke skupine Tornado od prve do posljednje minute bodrili zadarske košarkaše sa nove pozicije – istočna tribina, Obiteljski VIP, a prijem publike bio je i više nego dobar. Tornadovci su priredili i lijepu koreografiju, te su bez iti jednog izgreda pokazali da mogu i trebaju biti što je moguće bliže parketu, pa se nadamo kako će se ova privremena odluka preinačiti u stalnu te će zadarski navijači ostati na teleskopu istočne tribine.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.