"Neće biti lako, zato pozivam sve naše pristaše, publiku i Tornado da nas podrže"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.4.2009 u 0:39.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (arhiva)


Trener Zadrana, Zmago Sagadin, uoči utakmice sa Zagrebom kazao je kako cijeni momčad Zagreba te je dodao kako se radi o dobroj napadačkoj ekipi koja daje mnogo koševa, ali i prima mnogo koševa. Naglasio je kako su Mulaomerović, Simon, Krstić, Vladović i Babić nosioci vanjske linije, a što se centarskog dua, Žorića i Tomića tiče, naglašava kako se na njima mora igrati dosta bolja obrana nego u prošloj utakmici kada su se obojica nadavala koševa zadarskim centrima.

Sagadin je itekako svjestan kako će, najvjerojatnije, upravo ova utakmica odlučivati o plasmanu za prva tri mjesta. Napomenuo je kako su u prvoj utakmici protiv Zagreba njegovi izabranici bili blizu, no sutra je prilika za revanš, kaže Sagadin.

- Zagreb je jedna od ključnih utakmica koja direktno odlučuje o plasmanu za prva tri mjesta, odnosno o pozicijama pred razigravanje. Dolazi nam protivnik koji u ovom trenutku ima najbolju poziciju u ligi, koji još nije poražen i došlo je vrijeme da ga netko i porazi. Moj tim i ja ne razmišljamo o drugom nego da damo maksimum od sebe da dobijemo i pobijedimo, da Zagreb obilježi prvi poraz. Jasno da to neće biti lako, probali su drugi, probali smo jednom i mi, bili smo blizu. Tvrdim da smo bili najmanje jednako vrijedni tamo, nismo igrali loše, ali ne očito dovoljno dobro da dobijemo i sad je prilika da se revanširamo.

Unatoč dobrim prognozama prošlog tjedna, nažalost bez Roka Stipčevića i u utakmici sa Zagrebom

-Rok još nije u sastavu, on je u srijedu s bandažiranom rukom počeo raditi s loptom i vjerojatno će za par dana početi normalno trenirati što se tiče igre pet na pet.Imali smo problema s Tonijem, on je na zagrijavanju u Slavonskom Brodu osjetio bol u koljenu tako da tamo baš i nije bio u funkciji, u danas se vratio u trening i bit će sutra spreman odraditi svoj dio. Neke probleme su s virozom imali Macura i Boisa, ali obojica su već u normalnom stanju tako da nekih većih problema u ovom trenutku nemamo - kaže Sagadin
O momčadi Zagreba, Sagadin ima samo riječi hvale. Trener Zadra smatra kako je Zagreb sastavio jednu od najboljih, ako ne i najbolju momčad u zadnje vrijeme. Napominje kako su Zagrebaši na svim pozicijama backupirani i to sa kvalitetnim igračima.

- Zagreb je izuzetno dobra napadačka ekipa, daje mnogo koševa, mislim čak i najviše u ligi, ali i primaju mnogo koševa, ali osnovna karakteristika je izuzetan napadački sistem s mnogo odličnih napadača. Po meni, Zagreb je sastavio jednu od najboljih, ako ne i najbolju momčad u zadnje vrijeme. Imao je dosta talenta i prije, ali ovako kvalitetnu iskusnu ekipu još nije imao. Na svim su pozicijama obloženi ne samo s nosiocem igre nego i s backupom ili čak i trećim igračem, imaju 15 – ak igrača od kojih svi mogu igrati na nivou prve lige.

Tomić i Žorić su se nadavali koševa Zadru u posljednjoj utakmici u Trnskom (Tomić 31 koš, Žorić 13), no trener Zadra kaže kaže kako će se sutra, ukoliko se želi pobijediti, morati igrati bolje i pametnije u obrani. Nije tu samo centarski duo Tomić – Žorić, tu su i vanjski igrači koji itekako mogu ugroziti Zadrane, prije svega Mulaomerović, Simon, Krstić, Vladović, Babić…

- Vanjsku liniju čine vrlo iskusni igrači, prije svega mislim na nosioce Mulaomerovića i Simona koji su vrlo iskusni i kvalitetni, da ne govorim o Krstiću, Vladoviću i Babiću nose tu vanjsku liniju. Na centarskim pozicijama u prethodnoj utakmici previše i prelako su nam koševa dali Tomić i Žorić, tako da tu moramo odigrati puno bolju obranu, zakasnili smo par puta i na Štimca koji je odličan strijelac ako mu daš prostor. Tu su još Rahimić, Dundović, Papac, oni su na tim pozicijama dosta dobro obloženi. Zagreb jest svakako tim kojeg treba respektirati, ali nemamo nikakvog razloga da se bojimo, prije svega što smo odigrali vrlo dobru utakmicu u Zagrebu u tom smislu da smo bili jednako vrijedni, čak neko vrijeme i bolji. Analizirali smo greške koje smo napravili u toj utakmici i spremni smo da te greške ne ponovimo, da odigramo kvalitetnije i pametnije u svim fazama igre.

Marino Šarlija u gipsu


- Vratio nam se posuđeni igrač, ali je došao ozlijeđen. Danas je bio u bolnici i on ima u šaci napuknutu kost pa je u gipsu, tako da će Marino Šarlija tek za koji tjedan trenirati s nama, a dotad će raditi samo teretanu - kazao je Sagadin.
Zmago kaže kako se sa Zagrebom neće upustiti u natjecanje tko će dati više koševa, jer, kako kaže, smatra da bi ta run'n gun igra više odgovarala Zagrebu.

- Ključ će biti naša obrana u odnosu na njihov napad, mi se s njima nećemo upustiti u natjecanje tko će dati više koševa jer u takvoj jurnjavi mislim da bi Zagreb znao biti uspješniji. Igrat ćemo našu igru, a to je tvrda i čvrsta obrana, da ne dozvolimo da se ključni igrači razigraju, da dobijemo skok ili da ga izjednačimo, da u napadu igramo pametno, da tražimo ravnotežu po dubini i širini i da odigramo hrabro. Naša igra je da 35 minuta lomimo protivnika i da ga na kraju slomimo. Neće biti lako, zato pozivam sve naše pristaše, publiku i Tornado da dođu, to je jedna od odlučujućih utakmica, treba nam pomoć budući da imamo malo igrača, dosta smo već potrošeni pošto malo igrača vrtimo, tako da očekujemo pomoć na utakmici – za kraj će Sagadin.

Utakmica se igra sutra s početkom u 17 sati i 30 minta u domu Krešimira Ćosića.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.