FOTO & VIDEO - Dinamo u Maksimiru slavio protiv Zadra 2:0
Piše: H.B. | Objavljeno 22.4.2009 u 22:09.
ZDNews.hr

Naum Batkoski i Mirko Hrgović Foto: Index.hr, Video: Index.hr, HRT


Pred oko dvije tisuće gledatelja nogometaši Dinama slavili su danas protiv Zadra rezultatom 2:0. Iako se Zadar dobro držao, posebice u prvom dijelu susreta, izabranici Krunoslava Jurčića danas su, mora se priznati – bili bolji te su zasluženo slavili. Strijelci za Dinamo bili su Igor Bišćan u 57. te Mario Mandžukić u 90. Minuti.


Instalirajte flash player.
Prvu ozbiljniju priliku na utakmicu imali su nogometaši Dinama u 15. minuti kada je Tomečak pucao s ruba kaznenog prostora, no zadarski vratar odličnom intervencijom spašava svoja vrata, te loptu odbija iznad grede u korner. Kasnije je Mandžukić probao škaricama, no lopta nije našla put do Vukovićeve mreže.

Priliu za Dinamo još jednom nije iskoristio Miro Slepička koji puca sa petnaestak metara od gola, ravno u zadarskog vratara Vukovića. U 38. minuti Lovren izvodi slobodan udarac za Dinamo, no njegova lopta završava samo u živom zidu. U 42. minuti ozbiljnije je pokušao i Mirko Hrgović, no Andrija Vuković odlično brani te otklanja još jednu prijetnju po svoja vrata.

Posljednju priliku u prvom dijelu imali su Zadrani preko Ivana Ćurjurića koji je oprobao svoj udarac sa udaljenosti od 25 metara. Bio je to snažan i opasan udarac, no lopta je, na žalostt zadarskih igrača prošla samo pored vratnice. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 0-0 i Zadrani imaju razloga za sreću jer se dosta dobro drže.

U 53. minuti Zadar je imao priliku iz slobodnog udarca. Želimir Terkeš pucao je po zemlji, no lopta i ovaj put ne odlazi pored vratnice Tomislava Butine.


Instalirajte flash player.
I onda gol za domaće. U 58. minuti Sammir je dobro centrirao s lijeve strane, lopta dolazi do kaznenog prostora Zadra, a Jozinović radi kardinalnu pogrešku. Najbolje se u čitavoj gužvi snašao Igor Bišćan koji lagano, neometan cilja neobranjivo za 1-0. Ništa nije mogao učiniti Andrija Vuković.

U 79. minuti Dinamo je imao još jednu priliku preo Sivonjića koji kreće prema Vukoviću te puca dosta slabo, pa tako zadarski vratar bez većih problema otklanja novu prijetnju.

Stopostotnu šansu u 87. Minuti imao je još jednom Mario Mandžukić, koji prolazi dvojicu Zadrana, odlično upošljava Sivonjića, no ovaj je kasni na loptu te šansa odlazi u nepovrat.

U posljednjoj minuti utakmice Dinamo postiže još jedan gol. Nakon ubačaja Tomečaka, najbolje se snašao Mario Mandžukić koji nadvisuje Antu Puljića te lako poentira za konačnih Dinamo – Zadar 2:0.

Tornado od prve do posljednje minute i na Maksimiru

Oko pedesetak pripadnika navijačke skupine Tornado od prve do posljednje minute dali su podršku svojim ljubimcima, no to, nažalost nije bilo dovoljno da Zadar i bod sa Stanova.


Foto galeriju s utakmice možete pogledati klikom ovdje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.