Damir Rannčić: "Moji suigrači su me tražili, jedan dan sam to ja, sutra je to netko drugi..."
Piše: H.B. | Objavljeno 21.4.2009 u 23:17.
ZDNews.hr

Damir Rančić Foto: ZadarSport (arhiva)


Nakon pobjede košarkaša Zadra nad momčadi Svjetlosti iz Slavonskog broda, Damir Rančić, najbolji igrač i strijelac na utakmici, u razgovoru za ZadarSport kazao je kako je Zadar kontrolirao rezultat od početka do kraja utakmice. Smatra kako nije bitno tko je dao najviše koševa, te dodaje kako je jedino bitno to da se Zadar kući vraća sa dva osvojena boda.

Što reći nakon utakmice sa Zagrebom, podosta navijača očekivalo je uvjerljiviju pobjedu?

- Očekivali smo ovakvu utakmicu s obzirom na to da su 'Brod' vani i kod kuće dvije potpuno različite momčadi. Kući igraju puno, puno bolje, a pogotovo u tim šuterskim dionicama, što se i danas pokazalo u nekoliko navrata. Mi smo stalno bili na pet, šest koševa razlike, nismo se nažalost nikako uspjeli odlijepiti na veću razliku, ali na kraju, kada je bilo potrebno, stisnuli smo jače i rutinirano otišli na deset razlike i mirno utakmicu priveli kraju.

Rančić smatra kako pobjeda Zadra u niti jednom trenutku nije bila u pitanju, te dodaje kako su kontrolirali utakmicu od njenog početka, pa sve do kraja.

- Kada smo se odvojili na deset koševa razlike, umjesto da se dodatno odlijepimo, mi smo napravili dvije početničke greške, a oni su se u nekoliko navrata vraćali. Što je najgore od svega, nakon što su se vraćali u utakmicu, na krilima naših pogrešaka pogodili su nekoliko teških šuteva. Utakmica u niti jednom trenutku nije bila u pitanju, mislim da smo kontrolirali cijelu utakmicu, posebno u zadnjoj četvrtini kada smo još jače stisnuli u obrani, potegli par kontri i odvojili se na desetak koševa razlike.

Zadarski šuter postigao je čak 26 koševa, što je, mora se priznati, vrlo impozantan statistički podatak. Od 26 postignutih koševa, Rančić je čak 18 koševa postigao sa udaljenosti od 6.25 metara, ili dalje (6/11 šut za tri).

- Pa dobro, tu se mora dodati i povjerenje trenera, imao sam dosta veliku minutažu, suigrači su me tražili, jedan dan sam to ja, drugi dan je to netko drugi, bitno je da Zadar pobjeđuje i da nastavljamo s ovom serijom i sada imamo dva, tri dana priprema za derbi, za prvo mjesto. Oni su nam dužnici iz Zagreba, tamo su nas pobijedili, tako da ih cijela momčad Zadra dočekuje sa dosta motiva.

Damir je svjestan činjenice kako je ovo jedna od lošijih sezona u povijesti KK Zadar, pa je i razočaranih navijača sve manje na tribinama. Kaže kako nije kompetentan komentirati nešto posebno što se tiče navijača, no podrška s tribina uvijek je dobrodošla, kazao je Rančić.

- Nama kao igračima je uvijek želja i dodatan motiv kada nas publika bodri i da što više ljudi ima u dvorani, mi ćemo se truditi na parketu maksimalno, a ako će doći (Tornado, op.p.), što je, tu je. Mislim da sezona nije onakva kako su se svi nadali i očekivali, ali prvenstvo je pred nama, mi pokušavamo maksimalno igrati svaku utakmicu. Na meni je da igram, da pokušam što kvalitetnije odigrati i pridonositi rezultatu, a sada donositi nekakve ocjene da dajem i nisam nešto kompetentan – za kraj će najbolji igrač na utakmici Damir Rančić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.