VIDEO - Svjetlost namučila Zadrane. Svjetlost Brod - Zadar 73-85
Piše: Teo Cilar | Objavljeno 21.4.2009 u 21:15.
ZDNews.hr

Damir Rančić i Robert Troha Foto: T.C.


Košarkaši Zadra iako su se mučili prve tri četvrtine rutinski su dobili utakmicu. Obje ekipe su loše napadački ušle u utakmicu čemu svjedoči rezultat 1-1 nakon prve 4 minute igre. Zadar je poveo 3-1 prvim poenima iz igre Damira Rančića i to tek u 5 minuti utakmice.

Nakon 6 minuta utakmice Svjetlost vodi 7-6, a onda serijom 6-0 (3 poena Boisa, 3 Gečevski) Zadar prelazi u vodstvo 7-12 i to vodstvo održava do kraja četvrtine koja završava rezultatom 17-22. Rančić je u tom dijelu utakmice postigao 8 poena od toga dvije trice.

Druga četvrtinu Zadar otvara tricom Cara, Zadar vodi 8 razlike, Rimac smanjuje na 6 razlike, 19-25, a odmah sljedeći napad raspoloženi Rančić svojom trećom tricom donosi Zadru najvećih 9 razlike nakon 11 minuta igre. Obrane su bile loše u tom dijelu igre, igra se koš na koš, Rančić i dalje nastavlja trpati koš domaćina i postiže 8 poena od toga dvije trice isto kao i u prvoj četvrtini.

Zadrani u drugoj četvrtini nisu imali lijeka za Domagoja Norca koji je postigao 13 poena, a Svjetlost dobiva drugu četvrtinu sa 27-26.

Zadar je u prvih 7 minuta druge četvrtine održavao vodstvo od 2 do 5 poena ali nikako se nije mogao odljepiti na neku osjetniju prednost. Tricom Gečevskog u 7 minuti utakmice rezultat je 55-60 za Zadar, a onda domaćini sa dvije trice u nizu Karlovića i Delića prelaze u vodstvo od 61-60 na oduševljenje domaće publike samo dvije minute do kraja treće četvrtine.

Sagadin zove minutu odmora, a nakon nje vidjeli smo puno agresivniji Zadar u obrani koji radi seriju 11-0 u posljednje dvije minute treće i u prve tri minute posljednje četvrtine. Prvo Juby pogađa dvicu za vodstvo Zadra 62-61, Rančić krade loptu i asistira u kontri Periću koji je odigrao loše prvo poluvrijeme za 64-61.

Juby Johnson s zadarskim navijačimaRančić pogađa za 66-61, a tim rezultatom završava treća četvrtina. Posljednjih 10 minuta Zadar otvara novim koševima Perića i Boise, a Zadar vodi +10, 71-61. Domaćini sa 4 poena Delića u nizu dolaze na -6 samo 3.40 do kraja utakmice, ali Rančić šestom tricom na utakmici i u sljedećem napadu dvicom riješava sve dvojbe oko pobjednika utakmice i donosi Zadru +11.

Bila je to jedna loša utakmica, Zadrani su igrali tek onoliko koliko je trebalo za pobjedu i imali su glasnu podršku 5 navijača, dvojica smo bili iz Međimurja i troje Zadarskih studenata.

Opširnije uz izjavu trenera Sagadina u video prilogu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.