Stipe Filipi vodeći u poretku Kupa Hrvatske
Piše: ZDS | Objavljeno 21.4.2009 u 14:50.
ZDNews.hr

Stipe Filipi (sredina)


U subotu je održana druga kup utrka u Varaždinu pod nazivom 54. Nagrada Varaždina. Vozači Sv.Donata i ovaj su put briljirali na stazi dugoj 61 km.

Pobjednik je njihov član, Stipe Filipi s vremenom 1:53:40. Drugo mjesto pripalo je također zadarskom vozaču Josipu Miočiću. Bartol Novak osvojio je ukupno osmo mjesto, sedmi Hrvat.

Staza je bila valovita sa dva brda od 16%, duljine oko 2 km. U prvom brdskom prolazu sva tri vozača iz Sv.Donata odvojila su se od grupe, sa trećeplasiranim Petrom Pericom iz Šibenika. Međutim, nizbrdo se uspjelo priključiti nekoliko otpalih vozači. U slijedećem prolazu ponovila se ista situacija. Jakim tempom na brdu, koji je diktirao Bartol Novak uspjela se grupa rastresti. Tako je od 28 vozača na cilj došla grupica od 9 vozača.

Vozači Sv.Donata pokušali su se nekoliko puta odvojiti na preostalih 20 km do cilja, ali kako je staza bila uglavnom ravničarska s nekoliko nizbrdica, to im nije uspjelo. U završnom šprintu prva dva mjesta osvojila su dva Zadrana, Filipi i Miočić, dok je Novak osvojio osmo mjesto što i nije tako loše s obzirom da je on jaki brdski vozač, svi članovi BK Sv.Donat. Također odradio je veliki posao za ekipu razbivši na brdima grupu i loveći konkurente, te tako omogućivši Filipiju i Miočiću da odmorniji dođu u šprint.

Nakon ove trke Filipi (100 bodova) potvrdio je vodeće mjesto u kupu i povećao razliku nad drugim, Petrom Pericom ( 60 bodova). Miočić (55 bodova) je sa četvrtog skočio na treće mjesto i opasno se približio drugom. Novak je trenutno peti sa 32 boda.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.