VIDEO & FOTO - Slaven odnio sve bodove sa Stanova
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.4.2009 u 20:15.
ZDNews.hr

Bruni Šiklić


Ferdo Milin: "Nogomet se ne igra 20 minuta, već 90. Treba više trčati..."

- Slaven Belupo je bio bolji u apsolutno svim segmentima igre i danas su nas zasluženo pobijedili. Zadnjih 15 minuta smo se raspali, ali prije toga smo jako loše ušli u utakmicu, išli smo na neki 'ho-ruk, bum-tres', ali nogomet se igra 90 minuta, ne 20 minuta. Gol nas je totalno dotukao, poslije smo pokušali nešto, no protok lopte mora biti brži, treba se više trčati… - kazao je Milin nakon utakmice.
Pred oko 1500 gledatelja, nogometaši Zadra poraženi su u utakmici 26. kola 1. Hnl od Slaben Belupa rezultatom 0:1. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je najbolji igrač Belupa, Bojan Vručina u 36. minuti.

Od samog starta vidjelo se kako Zadranima ne ide te kako nešto ne štima. Momčad pod vodstvom Koprivničkog stratega Mile Petkovića danas je bila bolja te je Slaven Belupo zasluženo slavio s 0:1 iako su u zadnjih petnaestak minuta (nakon što je Zadar krenuo na sve ili ništa) mogli slaviti i sa većom gol razlikom.

Prvi su zaprijetili gosti preko Posavca u sedmoj minuti, no srećom po Zadrane, lopta je prošla nedaleko od vratnice danas najboljeg igrača u redovima Zadra, vratara Andrije Vukovića. Prvu priliku Zadrani su imali u 13. minuti susreta kada Šaranović na odličnu asistenciju Župana puca ravno u vratara Slaven Belupa Rodića. Na ubačaj Šaranovića s boka, Terkeš je također bio u izglednoj prilici, no lopta danas nije htjela u Koprivničku mrežu.

Samo dvije minute nakon dvostrukih promašaja Šaranovića i Terkeša, Slaven se ponovno našao u prilici za postizanje pogotka. Jajalo je uposlio rastrčanog Delića koji prolazi nekoliko igrača u zadarskoj obrani, no Vuković je bio na mjesu.

Zadrani su još jednom pokušali u 30. minuti, točnije, Marin Ljubičić je oprobao udarac sa poveće udaljenosti (tridesetak metara od gola), no Rodić je i ovaj put bio na mjestu te je otklonio prijetnju.

I onda gol za goste iz Koprivnice. U 36. minuti Maras puca prema golu Zadra, lopta se odbija od nekoga iz zadarske obrane te dolazi do Posavca koji puca direktno u Vukovića, a na odbijanac nalijeće Vručina koji loptu lagano posprema iza leđa Vukovića.

Minutu prije odlaska na veliki odmor Zadar je mogao izjednačiti. Ljubičić je pucao s udaljenosti od 25 metara od gola, a lopta se odbija od nekog iz Slavenove obrane te se odbija od Rodićevu vratnicu.

U drugom dijelu nismo u nekoliko prilika, pred sam kraj utakmice našli su se Terkeš, Šaranović i Ćurjurić, no svi njihovi pokušaji nisu bili dovoljni za izjednačenje.

Osam minuta prije kraja susreta Belupo je barem dvaput mogao zatresti zadarsku mrežu nakon što su se Zebićevi izabranici potpuno otvorili posljednjih petnaest minuta susreta. Delić je tako dvaput bio sam pred Vukovićem, no srećom po zadarskog vratara, oba puta je promašio, čiste stopostotne prilike.

FOTO & VIDEO


Sažeci u video prilogu

Foto galerija s utakmice

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.