VIDEO - Unatoč porazu u dramatičnoj završnici, Borik Puntamika ostala u prvoj ligi!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 18.4.2009 u 23:03.
ZDNews.hr

Mate Mrva postigao je 20 koševa Foto :ZadarSport (Arhiva)


Iako su ovisili o drugima, a za protivnika su imali ekipu koja je ganjala pobjedu radi osiguranja vlastitog opstanka, košarkaški Kvarnera odigrali su odlično pod pritiskom, te mogu biti zadovoljni što su izborili dodatne kvalifikacije.
Domaći košarkaši bolje su otvorili utakmicu te su stalno bili u vodstvu. Istina, bila je to minimalna prednost, a prvo osjetnije vodstvo Puntamičani su imali u 15. minuti (29:21). Vrlo brzo Riječani su preokrenuli rezultat te su u 18. minuti košem Murisa Andelije (34:35) prvi put u dotadašnjem djelu susreta i poveli da bi se na odmor otišlo rezultatom 37:37.

Treću četvrtinu puno bolje su odigrali gosti koji su uoči odlučujuće posljednje dionice imali vodstvo od devet koševa. Rezultat je tada iznosio 58:49 za Kvarner.

Furiozno su igrači Borika krenuli u četvrtu četvrtinu, serijom koševa u 32. minuti dolaze do zaostatka od svega pola koša (57:58) da bi početkom 39. minute igrači trenera Nevena Plantaka tricom Mate Mrve poveli 73:72. Uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj su spretniji bili Riječani te su na kraju stigli do pobjede već prije spomenutim rezultatom.

"Bila je to tvrda utakmica koju smo mi morali pobijediti ukoliko bi ostali i dalje u borbi za ostanak u ligi", izjavio je nakon susreta trener Kvarnera Arsen Bošković. "U tome smo i uspjeli i sretan sam radi toga. Sve je bilo puno emocija, ulog je bio ogroman, sastala su se dva dobra protivnika i mislim da su svi u dvorani mogli uživati u prikazanoj košarci."

"Ono na što sam sve upozoravao na kraju se i dogodilo. Tek je posljednje kolo sve odlučilo", s druge je strane zaključio strateg Borik Puntamike Neven Plantak. "Ovako izjednačene lige nikad nije bilo i mislim da više niti neće. Osjetila se trema kod mojih igrača što je bilo i normalno s obzirom na ulog. Kvarner je pobijedio ali ne bi bilo nezasluženo da smo i mi. Zahvaljujem upravi kluba na povjerenju koje mi je ukazano u dosta teškom trenutku. Ostali smo u ligi, a to je najvažnije."

Marijan Mance je s 21 poenom ponovno bio najbolji kod gostiju, David Grbešić je dodao 18, a Jurica Spahija 16 koševa, dok je kod Borika Mrva postigao 20 poena.

Opširnije uz izjave trenera obje momčadi pogledajte u video prilogu

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.