Najčitaniji zadarski forum danas broji preko 100.000 upisa!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 16.4.2009 u 17:04.
ZDNews.hr

Forum Screenshot: ZadarSport FORUM


Službeni forum NK Zadar!

Nakon što smo se dogovorili s čelnicima NK Zadar, također valja naglasiti kako je forum ZadarSporta službeni forum NK Zadar na kojemu forumaši dnevno raspravljaju o NK Zadar te ostalim temama vezanim za isti!
Nakon što je 15. svibnja 2007. godine pokrenut Forum novoosnovanog sportskog portala ZadarSport, na forumu se ubrzo skupila grupica od tridesetak simpatizera/navijača zadarskih sportskih klubova, a kao i danas, najviše se pisalo u temama o KK i NK Zadar. Iako smo suosnivač ZadarSporta Roman Morović i ja smatrali kako je broj od stotinjak registriranih i aktivnih članova sasvim dovoljan za kvalitetan i dobar rad foruma, dogodio se pravi 'boom' što se tiče registracije novih korisnika i broja aktivnih tema u kojima se raspravlja i dan danas.

Danas forum broji oko 2000 registriranih korisnika, a u oko 900 tema upisano je preko 100.000 postova, točnije, do zaključenja ovog članka, njih 100.621! Na forumu će te naći svakakve profile ljudi, od onih koji su za konstruktivnu i argumentiranu raspravu, do onih koji su registriran isključivo radi destrukcije i vrijeđanja ostalih korisnika.

Ono čime se možemo uistinu pohvaliti je to da je na forumu dopuštena potpuna sloboda izražavanja, naravno, ukoliko se to ne kosi s osnovnim pravilima foruma i ljudskog ponašanja. Bilo je i onih koji su pojedine igrače, ali i ostale članove foruma vrijeđali na rasnoj i vjerskoj osnovi, no ti korisnici su uklonjeni s foruma i kao takvi nisu dobrodošli u normalnim dnevnim raspravama.

Prvi javni live chat na ovim prostorima

30. ožujka 2008 održan je prvi javni live chat za registrirane forumaše ZadarSporta, a to je ujedno bio i prvi live chat na ovim prostorima! Na chatu je sudjelovalo stotinjak ljudi, a prvi gost s kojim su sat i pol vremena chatali naši registrirani korisnici bio je Juby Johnson, legendarni košarkaš Zadra koji već petu sezonu u nizu nosi dres najdražeg nam kluba. Juby nam je tada kazao kako mu je velika čast što je bio prvi koji je sudjelovao na našem live chatu, kazao je i kako je zadovoljan s konačnim rezultatom te je dodao da nije znao da ga ljudi ovoliko cijene i poštuju.

Nakon Jubya na chatu su se pojavili i Jere Macura, Jure Lalić, Hrvoje Perić, pa i tadašnji predsjednik kluba Kristijan Magaš koji je također bio oduševljen nakon što smo ga pozvali na chat! Valja naglasiti kako su i Juby Johnson i Hrvoje Perić svojom pojavom privukli toliko korisnika na chat da se server i po nekoliko puta rušio. Za vrijeme gostovanja Hrvoja Perića, radi prevelike posjećenosti server se rušio pet puta! Nakon što smo na mail dobili podosta upita kada će se održati novi chat, ono što vam sada možemo obećati je to da će uskoro održati chat s još nekom od osoba iz zadarskog sporta, i to vrlo brzo.

Moderiranje foruma na zavidnoj razini

Možemo se pohvaliti kako smo uz Zboriste.com jedan od rijetkih foruma u RH koji se dnevno moderira, a degutantni upisi, za razliku od upisa na nekim drugim foruma – se brišu! Kao što smo već napomenuli, korisnici imaju potpunu slobodu u izražavanju i iznošenju svojih stavova, sve dok ti forumski upisi ne izlaze iz okvira kulturnog i civiliziranog izražavanja. Korisnici koji prekrše gore navedena pravila se kažnjavaju, pa tako nakon što korisnik prekrši jedno od osnovnih pravila prvo bude upozoren, javno.

Ukoliko opet prekrši pravilo, moderacijski tim odlučuje da li je vrijeme da mu se udijeli 'žuti karton' i na koje vremensko razdoblje. Ukoliko korisnik za vrijeme dok ima 'žuti karton' opet nekog uvrijedi ili prekrši pravila koja je prihvatio prilikom registracije na forum, u 90% slučajeva dobiva 'crveni karton' ili BAN, također na određeno vrijeme koje određuje moderacijski tim. Moderacijski tim trenutno broji šest aktivnih moderatora i dvojicu administratora koji svakodnevno uklanjaju postove koji nisu prikladni, te kažnjava korisnike koji krše pravila.

Teme na forumu

Da je forum posložen 'tip-top', baš onako kako to treba biti potvrđuje i podatak kako npr. svaki igrač
KK Zadar ima svoju temu u kojoj se raspravlja isključivo o tom igraču i o ničemu drugome. Teme imaju i treneri te pojedini funkcioneri u klubu, a najnovija tema koja je poprilično aktivna u posljednje vrijeme zove se „Četveročlana komisija u službi privremenog vodstva KK Zadar“ te broji preko 5.000 upisa. Tema, zajedno s anketom „Stojko Vranković ili Emilio Kovačić“ broji oko 2000 upisa dok tema o bivšem sportskom direktoru Giuseppeu Giergiji ima preko 121 stranicu.

Ukoliko niste registrirani član, možete posjetiti naš forum, a ohrabrujemo vas i pozivamo vas da se (besplatno) registrirate i da zajedno s nama sudjelujete u dnevnim debatama na najčitanijem zadarskom (ali i šire) forumu!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.