Zabok u završnici slomio Borik Puntamiku
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 15.4.2009 u 23:07.
ZDNews.hr

Miro Dundov Foto: ZadarSport.com (arhiva)


Rezultatski vrlo izjednačeno proteklo je otvaranje ovog susreta, ali su domaći osjetniju prednost počeli stvarati od 7. minute. Na krilima Ive Ivanova koji je igrao vrlo nadahnuto protiv svojih bivših suigrača do 9. minute su se prvi put odlijepili na dvoznamenkastu prednost (21:11), napravivši pritom seriju 9:0. Zadrani su preko Marina Šarlije i Marka Žorža do ulaska u sljedeću dionicu uspjeli malo smanjiti zaostatak (23:16), a gostujuća serija nastavila se sve do 12. minute kada je Šarlija pogodio za 23:21.

Bila je to najava jedne vrlo izjednačene četvrtine u kojoj je prednost češće bila na strani domaćih, ali nikad tolika da je Borik preko tricaški raspoloženog Marina Jurjevića (tri trice do odmora) ne bi mogao anulirati i prestići pred odlazak na 15-minutni odmor (30:32).

U nastavku su trice krenule domaćem igraču Domagoju Bašiću koji je nosio igru Zagoraca u trećoj četvrtini. Nakon što su njegovim dalekometnim ubačajem domaći došli do izjednačenja (42:42), kombinacija Bašić-Pehar odvela je Zabok do 49:44 pretkraj treće četvrtine.

Novom tricom Jurjevića momčad Nevena Plantaka došla je do novog izjednačenja već početkom posljednje dionice (51:51). U nastavku se igralo opet vrlo izjednačeno, da bi se gosti mini serijom Šarlije do isteka 38. minute odlijepili na 56:59. Bili su to i posljednji njihovi poeni večeras jer je u režiji Lekića, Leža i Bašića napravljena domaća serija 8:0 za konačnih 64:59.

Robert Lež je s 15 poena bio prvi strijelac pobjedničke momčadi, a po 14 poena imali su Ive Ivanov (9sk) i Domagoj Bašić. Marino Jurjević za Zadrane je postigao 12 poena, 11 ih je dodao Marino Šarlija, a deset (uz pet skokova) Miro Dundov.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.