VIDEO - Zmago Sagadin: "Šime Olivari je spreman i zaigrat će već u sljedećoj utakmci"
Piše: Petar Čakarun | Objavljeno 14.4.2009 u 23:58.
ZDNews.hr

Ivan Gulin i Zmago Sagadin Foto: Hrvoje Bajlo


Nakon visoke i uvjerljive pobjede Zadra nad Šibenikom 122-73, treneri obje momčadi iznijeli su svoja viđenja današnje utakmice na konferenciji za novinare održanoj nakon utakmice. Prvi je, kao i uvijek, riječ imao gostijući trener.

Trener Šibenika, Ivica Gulin kazao je kako ga je sram nakon poraza od Zadra. Kazoa je i kako su u Šibeniku njegovog igrača, Bilana, pretvorili u zvijezdu te ga digli u nebo. O Bilanu kaže kako još uvijek nije niti 'i' od igrača…

- Teško je bilo što reći nakon ovakvog poraza. Prije utakmice jednu stvar sam tražio od igrača, rekao sam da je Zadar izraziti favorit i tu nema dileme što se tiče pobjednika. Rekao sam im da se bore, da pokušamo odigrati obranu, da pokušamo odigrati muški. Od toga apsolutno ništa, ništa i ništa. Mene je bilo sram, teško sam proživio ovo. Mislim da ove moje, navodno zvijezde, mislim prvenstveno na Bilana jer to je momak koji treba toliko toga napraviti i trenirati, jer on nije još niti „i“ od igrača. Međutim, u Šibeniku su ga digli u zvijezde i onda je ovo odlična stvar kada te netko lupi po glavi, pa da znaš gdje si. Meni je drago zbog ovog rezultata, isključivo radi njega (Bilana, op.p.) – kazao je Gulin.

'Šime Olivari je spreman'


- "Manjak igrača tjera me na to da koristim mlađe igrače. Mislim da je Šime Olivari spreman i on će već sljedeću utakmicu dobiti ozbiljniju minutažu, uz Tonija i Cara i treba im vjerovati – kazao je za kraj Sagadin" - kazao je Sagadin.
Sagadin smatra kako je Zadar bio bolji u svim segmentima igre, spominje i odlaske igrača, a kao glavnu zamjenu za Farmera spominje mladog Šimu Olivarija koji bi svoje ozbiljnije minute, ako je vjerovati Sagadinu, trebao dobiti već u sljedećoj utakmici.

- Zadar je, objektivno, jači tim u ovom trenutku tako da to treba pretočiti na teren. Mislim da je pristup bio dosta dobar, krenuli smo vrlo dobro i zadovoljan sam s obranom u prvih desetak minuta. Nakon toga smo pali, a onda sam igračima na poluvremenu kazao da ne trebamo samo koševe davati, jer je košarka malo kompleksnija igra, a ne samo takmičenje tko će dati više koševa, tako da smo se drugo poluvrijeme prije svega koncentrirali na obranu. Obrana, skok, kontranapad, dosta lakih koševa. Drago mi je da je bilo prilike da i mladim igračima dam minutažu, dečki zaista rade pakleno i 'mic po mic' će se oni sve više uključivati, pogotovo u tim lakšim utakmicama i dobivati sve veću minutažu - za kraj će Sagadin.

Opširnije u video prilogu

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.