Farmeru sporazumni raskid ugovora
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 14.4.2009 u 23:52.
ZDNews.hr

UGOVORI SA IGRAČIMA ĆE BITI ISPOŠTOVANI.
IPAK ŽIVIMO U PRAVNOJ DRŽAVI! foto: Zadarsport


Sapunica oko suspenzije Desmona Farmera polako se raspliće. Nakon utakmice sa Šibenikom održan je sastanak četveročlane komisije koja upravlja klubom i trenera Zmage Sagadina na kojem je zaključeno da je Farmerov postupak apsolutno nedopustiv, te da će se pokrenuti postupak raskida ugovora sa američkim igračem. Farmeru će se, prema riječima glasnogovornika Moćne četvorke, Branka Ljubičića, ponuditi sporazumni raskid ugovora prema kojemu bi dobio jednu plaću, dok će se u slučaju da Farmer odbije tu soluciju cijela stvar riješiti na sudu.

„Nakon utakmice smo se sastali sa trenerom prve momčadi koji je dao prijedlog da se Farmer suspendira zbog nedolaženja na trening i nedolaženja na večerašnju utakmicu. Farmer je prekršio ugovor kojeg je potpisao, i mi smo u dogovoru sa trenerom donijeli odluku da Farmeru ponudimo sporazumni raskid ugovora, po kojemu bi dobio jednu plaću. Plaću koju je, uostalom, i zaslužio. Ukoliko on ne prihvati sporazumni raskid ugovora ići ćemo na sud i na sudu ćemo raskinuti ugovor na njegovu štetu. Budite uvjereni imamo dovoljno argumenata.“ – riječi su Branka Ljubičića.

Na pitanje prijete li i drugi igrači štrajkom zbog ne dolaska plaća nismo dobili direktan odgovor, no glasnogovornik je bio odriješit u zaštiti klupskih interesa.

„Svaki igrač Zadra koji bude prijetio štrajkom doživjeti će Farmerovu sudbinu. Mi smo čvrsto zauzeli kurs. Zadar je za nas svetinja!. U klubu je bilo i puno većih igrača nego što je Farmer pa se nisu izdizali iznad kluba. Priznajemo, ima određenih problema sa isplatom, no mi smo u stanju isplatiti sve zaostatke i isplatiti ćemo ih. Samo je pitanje vremena. Farmeru smo, na primjer, rekli da sačeka do petka. No on je to odbio i reagirao je kako je reagirao.“

Igrači će, prema riječima Branka Ljubičića, biti isplaćeni, no u slučaju ponavljanja Farmerovog postupka i izdizanja iznad kluba, reagirati će se beskompromisno.

„Tko se god bude izdizao iznad kluba i bude prijetio štrajkovima biti će najstrože kažnjen. Igrači po ugovoru imaju zagarantirane plaće i mi ćemo to ispoštovati. Neki su ugovori, prema našem mišljenju, previsoki, no i oni će biti ispoštovani. Ipak živimo u pravnoj državi.“ - zaključio je Ljubičić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.