FOTO GALERIJA - Zadrani uz potporu Tornada iščupali bod u Šibeniku
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.4.2009 u 22:12.
ZDNews.hr

Ante Mitrović Foto: ZadarSport (Arhiva)


Tornado ZadarTristorinjak pripadnika Tornada

Uz podršku od oko tristotinjak pripadnika zadarske navijačke skupine Tornado, nogometaši Zadra došli su do još jednog, trećeg osvojenog boda na gostujućim terenima ove sezone. Pripadnici Tornada bili su bučna i glasna podrška zadarskim nogometašima od prve do posljednje minute, a čak su bili glasniji i od domaće navijačke skupine Funcuta.
Izabranici Dalibora Zebića uspjeli su iščupati bod sa Šubićevca, istina, ovo je tek treći bod Zadrana na gostujućim terenima ovo godine, no, jako je vrijedan. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imali su Šibenčani, i to preko Golića koji sa 25 metara pokušava, no lopta ne ulazi u gol. U 7. minuti Zadrani uzvraćaju preko Šaranovića koji pokušava iznenaditi vratara Blaževića, no lopta odlazi pored gola.

U 12. minuti Zec sa 18 metara pokušava pucati prema zadarskom golu, no na mjestu su bili Batkoski i Parmaković koji blokiraju udarac. Šibenik i dalje više ima loptu u nogama od Zadrana, pa tako Gović neometan u 16. minuti ubacuje za Alispahića, no Šiklić otklanja opasnost. U istoj minuti igrač Šibenika, Ademi pada u kaznenom prostoru Zadra, Šibenčani traže najstrožu kaznu, no sudac samo odmahuje rukom. Minutu kasnije, Gović pokušava sa strane, no Batkoski loptu odbija u korner. Gović izvodi korner te dodaje za Alispahića koji nespretnim poluudarcem puca prema Vukovićevom golu, no loptu sa samo pola metra od crte čisti Ćurjurić. U 19. minuti Šaranović odlično pronalazi Bećirija koji sa 18 metara puca desnom nogom, no lopta odlazi pola metra od Blaževićevih vrata.

U sljedećem napadu priliku su imali i Šibenčani, ovaj put preko Rodića koji iskosa sa desetak metara pokušava ubaciti u sredinu, no Vuković blokira i taj polu udarac. U 21. minuti Gović odlično pronalazi usamljenog Zeca no Vuković pravovremeno izlazi s gola te hvata loptu. U 26. minuti Šibenik još jednom prijeti preko Govića koji sa dvadesetak metara puca snažno, no Vuković je i ovaj put bio na mjestu. Tri minute kasnije isto je pokušao i Alispahić, no Vuković još jednom odlično brani i otklanja prijetnju Šibenčana.

U 29. minuti Labudović gubi loptu na dvadesetak metara od gola, Šaranović uzima loptu te kreše prema vratima Šibenika. Iako je s druge strane imao dvojicu igrača, odlučuje se na udarac, no Blažević je bio na mjestu te loptu odbija u korner. Pokušao je i Batur s ruba kaznenog prostora, no Blažević još jednom odbija loptu u korner.

U 32. minuti Labudović upošljava Zeca koji okružen Milinom i Parmakovićem pada u kaznenom prostoru, no sudac Proleta samo odmahuje rukom. U sljedećem Šibenskom napadu Gović dobro proigrava Rodića koji puca snažno i precizno, no zadarski vratar Vuković efektnom paradom odbija loptu u korner. Sedam minuta prije kraja prvog poluvremena Alispahić sa 35 metara puca snažno, no Vuković još jednom hvata loptu bez većih problema.

Tri minute prije velikog odmora, Batur odlično proigrava Jozinovića koji ubacuje loptu u kazneni prostor, no Šaranović u padu slučajno ruši Rajića. U drugom dijelu susreta Šibenčani sve više gube posjed lopte, pa tako Zadrani sve više ima loptu u svom posjedu.

Drugo poluvrijeme

U 46. minuti Zec pronalazi Govića koji prolazi jednog igrača Zadra, no odlučuje se na korak previše pa tako obrana Zadra još jednom pravovremeno reagira te otklanja prijetnju. U 48. minuti prvo je Bautr iskosa pokušao, no njegov udarac je, baš kao i onaj Šaranovića u sljedećem napadu bio mlak, pa tako šibenski vratar Blažević lako otklanja prijetnje Zadrana.

U 50. minuti Kwedi nabacuje u kazneni prostor za Alispahića, no Vuković pravovremeno istrčava s vrata te hvata loptu u ruke. Tri minute kasnije Gović je oprobao udarac sa 30 metara, no Vuković još jednom efektno brani. U 56. minuti Josip Bilaver iznosi loptu iz svog kaznenog prostora, prolazi dvojicu igrača Šibenika, no Milanović ga ruši na tridesetak metara od vrata Šibenika te zarađuje žuti karton.

U 59. minuti Zadrani su sami sebi umalo dali gol! Nakon kornera kojega je izveo Gović, lopta se nespretno odbila od nekog iz zadarske obrane te se, sretno po Zadrane – samo odbila od vratnicu. U sljedećem napadu Šaranovića upošljava Milin iz poveće udaljenosti, no lopta je bila prebrza za zadarskog napadača, a i vratar Blažević pravovremeno je reagirao.

Točno pola sata prije završetka utakmice, Gović dobro upošljava Alispahića koji dodaje za Rodića, no Vuković je danas bio nerješiva enigma za Šibenčane. U 69. minuti Gović dodaje loptu za Zeca koji ostaje u zaleđu, no nakon sudačkog žvižduka Zec postiže pogodak, ali prolazi nekažnjeno. U 71. minuti iz igre izlazi Batkoski, a u igru ulazi mladi zadarski napadač Ante Mitrović. U sljedećoj minuti Zadrani su umalo primili gol.

Na ubačaj Kwedija, u 72. minuti, zadarski vratar Vuković promašuje loptu, no na njegovu sreću ostali igrači Šibenika prekasno su reagirali te je tako Zadar ostao nekažnjen. U 77. minuti Ivan Elez, bivši igrač Zadra dobro je uposlio svog suigrača Rodića, no danas odlični Bruno Šiklić još jednom čisti prijetnju pred svojim vratima.

U 79. minuti Zec je bio u prigodi za šut, no vraća loptu usamljenom Zecu koji puca sa ruba kaznenog prostora, ali Vuković još jednom brani. Sedam minuta prije kraja utakmice u igru po prvi put (za Zadar) ulazi Skočibušić koji mijenja Ćurjurića. Pet minuta prije kraja još jednom je svoj udarac oprobao Ante Mitrović, no lopta odlazi nebu pod oblake. U posljednjoj, 90. minuti u igru ulazi Pletikosić, a iz igre izlazi Jozinović.

Jedino što se do kraja utakmice dalo izdvojiti je prilika Šibenčana koju su domaći imali u posljednjim sekundama utakmice, no pravovremen je bio Pletikosić koji je loptu izbio van kaznenog prostora.

Ovim, ukupno trećim bodom na gostujućim travnjacima ove sezone, nogometaši Zadra ostali su na pretposljednjem mjestu sa 24 boda. Isto toliko ima i Inter, dok je Croatia Sesvete posljednja sa 20 bodova.

Foto galeriju s utakmice uz navijačke koreografije možete pogledati klikom ovdje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.