EKSKLUZIVNO: Giuseppe Giergia razriješen dužnosti generalnog direktora, novi kandidati Emilio Kovačić i Stojko Vranković!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.4.2009 u 22:34.
ZDNews.hr

Giuseppe Giergia Foto: Arhiva (ZDS)


"Stav Uprave kluba je da se ime legende kluba zaštiti, no on (Giuseppe Giergia) mora snositi odgovornost za vrlo loše stanje u klubu, jednako kao i bivši predsjednik Kristijan Magaš koji je sam dao ostavku na mjesto dužnosti predsjednika kluba"

Upravni odbor KK Zadar danas je održao sjednicu na kojoj je doneseno nekoliko ključnih odluka koje bi, prema riječima glasnogovornika četveročlane komisije koja upravlja s KK Zadar – trebalo unaprijediti klub i skresati dugovanja i troškove. Na sjednici je donesena odluka kako se Giuseppe Giergia, dosadašnji glavni menadžer kluba razrješuje te dužnosti, a Giergia će do daljnjega obavljati dužnost savjetnika Uprave kluba.

Branko Ljubičić u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport kazao je i kako su neki djelatnici kluba znali 'natuči' telefonski račun i do nevjerojatnih 3.000 kuna. Donesena je odluka kako se direktorima kluba smanjuje plaća za 50%, a službene klupske automobile moći će voziti jedino glavni trener i strani igrači.

Klub je također u potrazi za novim sportskim direktorom i glavnim menadžerom kluba, a prema riječima Ljubičića, prvi kandidati za ovu prestižnu funkciju su bivši igrači Zadra Emilio Kovačić i Stojko Vranković.

'Za zatvoriti financijsku konstrukciju treba nam između 10 i 13 milijuna kuna'

- Situacija u klubu nikako nije ružičasta. Prvo moram naglasiti kako dojučerašnjim članovima KK Zadar zamjeramo to što UO kluba o financijskom stanju i sličnim problemima nisu na vrijeme obavještavali. Za zatvoriti financijsku konstrukciju do kraja sezone nama treba deset milijuna kuna, a još dva do tri milijuna kuna trebat će nam za podmiriti obaveze prema logistici, hladnom pogonu i logistici kluba. Na putu smo da neke stvari riješimo uskoro. Nadalje, donijeli smo odluku da se racionaliziraju troškovi. Kao primjer navodim i deset automobila koje su koristili djelatnici kluba.

Direktorima se oduzimaju službeni automobili koje će moći voziti isključivo prvi trener i strani igrači, režu se telefonski troškovi koji su pojedinačno prelazili i 3.000 kn. Plaće direktorima i djelatnicima kluba režu se od 30-50%.

- Od danas će automobile moći koristiti jedino i isključivo prvi trener momčadi i strani igrači. Režu se troškovi telefona i mobitela koji su kod nekih djelatnika kluba iznosili i 3.000.00 kn mjesečno, a od danas će im mobilni telefoni biti limitirani na 300 do 500 kn, ovisi od djelatniku kluba koju funkciju u klubu obnaša. Smanjuju se plaće radnoj zajednici od 30 do 50%. 50% smanjit ćemo onima koji su do sada imali najveća primanja, a onima koji imaju najniža primanja – njima nećemo smanjivati plaće.

Donesena je i odluka da se napravi strategija kluba za neredni period koju će raditi revizorksa kuća koja će biti izabrana na javnom natječaju, napravit ćemo popis imovine i ostalih posjeda u posljednjih pet godina kako bi se napravila platforma za privatizaciju kluba.

Giuseppe Giergia razriješen dužnosti sportskog direktora, traži se novi sportski direktor/menadžer kluba, a prvi kandidati su Emilio Kovačić i Stojko Vranković.

- Giuseppe Giergia razrješuje se dužnosti sportskog direktora i imenu je se savjetnikom Uprave kluba. To je jedno privremeno rješenje jer će skupština izabrati novo rukovodstvo kluba. Četveročlano povjerenstvo dobilo je ovlasti da razgovara s novim, potencijalnim kandidatima za mjesto generalnog sportskog direktora, menadžera KK Zadar koji će biti mlađi. Spominjala su se neka imena kandidata, a menadžeri su i školovani su. Spominjala su se dva imena s kojima će se prvo razgovarati, a to su u prvom redu Emilio Kovačić i Stojko Vranković. Naravno,razgovarat ćemo i s nekim drugim kandidatima.

Nema više kreditnih kartica za svakoga i svašta…

- Klupske kreditne kartice više ne može koristiti nitko bez suglasnosti četveročlane komisije, znači ukoliko već netko želi koristiti karticu, to će najprije morati najaviti nama, pitati i obavijestiti nas o čemu se radi, a onda ćemo mi odlučiti da li će je moći koristiti ili ne.

'Giuseppe Giergia mora odgovarati za loše stanje u klubu, jednako kako je odgovarao i bivši predsjednik KK Zadar Kristijan Magaš'

- Stav Uprave kluba je da se ime legende kluba zaštiti, no on (Giuseppe Giergia) mora snositi odgovornost za vrlo loše stanje u klubu, jednako kao i bivši predsjednik Kristijan Magaš koji je sam dao ostavku na mjesto dužnosti predsjednika kluba.

Moram za kraj napomenuti kako je odluka o razrješenju Giuseppea Giergie donesena jednoglasno – kazao je Branko Ljubičić u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.