VIDEO: Borik slavio u Sinju!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 8.4.2009 u 22:00.
ZDNews.hr

MAte Mrva upisao je 12 koševa za Borik Puntamiku Foto: Arhiva (ZDS)


U prvu četvrtinu Borik je krenuo svojom standardnom agresivnom igrom, dok je Alkar djelovao nepovezano i neorganizirano u oba smjera. Loš ulazak domaće momčadi u utakmicu Borik je kažnjavao preko Čiklića i Pavića, pa je na isteku prvih deset minuta rezultat glasio 10:21.

Ulaskom Džape u drugoj četvrtini Alkar je donekle uspostavio napadačku igru, ali igra u obrani nije bila na potrebnoj razini, pa se na odmor odlazi prednošću Borika 28:35.

Velikim dijelom treće četvrtine gosti su kontrolirali situaciju na parketu, te je na krilima Mrve vodio i do deset poena razlike, ali se u posljednjim minutama tog perioda Alkar vraća zbog nekoliko grešaka gostiju.

Tako se u zadnjih deset minuta ulazi rezultatom 48:51. U posljednjoj dionici igra Alkara se raspala do kraja, a totalnu dezorijentaciju domaće momčadi gosti su rutinski kažnjavali i odnijeli pobjedu rezultatom 60:78.

Marino Jurjević je sa 17 poena bio najefikasniji kod Borika, Mrva je dodao 12, Modrić, Sumić i Gaurina postigli su po 13 koševa kod Alkara.

Mladen Pavić, Alkar

"Već otprije smo znali da će ovo biti jako teška utakmica. Oni su agresivna i brza momčad i podlegli smo tom pritisku. Nedostajao nam je Mirko Modrić koji nije nastupio zbog ozljede, a potrošili smo i puno truda da dostignemo Borik ali smo na kraju uprskali."


Neven Plantak, Borik Puntamika

"Cijelu utakmicu smo bili agresivni i nismo dozvolili Alkaru da uspostavi igru. Danas nam se donekle vratilo za sve tijesne poraze iz proteklih kola i mislim da smo zasluženo pobijedili. Sljedeća utakmica protiv Dubrave bit će nam odlučujuća za cijelu sezonu."


Opširnije uz uz izjavu trenera Borika Nevena Plantaka u video prilogu

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.