Sagadin: "Bili smo bolji u svim segmentima igre, zadovoljan sam igrom Prostrana i Cara"
Piše: Petar Čakarun Knežević | Objavljeno 8.4.2009 u 1:59.
ZDNews.hr

Valimir Perasović i Zmago Sagadin Foto: Hrvoje Bajlo


Nakon pobjede Zadra nad Cibonom 97-88, treneri obje momčadi pred okupljenenim novinarima iznijeli su svoje viđenje današnje utakmice. Iako su se obojica trenera, Perasović i Sagadin za vrijeme utakmice imali ozbiljnih pritužbi na suđenje, na pressici nisu htjeli komentirati suđenje.

Trener Zadra, Zmago Sagadin nakon utakmice i pobjede svoje momčadi kazao je kako je zadovoljan igrom Zadra, dodao je kako su Zadrani nadigrali Cibonu u svim segmentima igre te je kazao kako je Zadar danas bio za klasu bolji od Cibone.

- Prije samog početka utakmice nalazili smo se zaista u jako teškoj situaciji. Ozlijedio nam se Rok Stipčević i stvarno nisam znao na koji način ćemo ga nadomijestiti, no, kako vidite, dobro smo ga zamijenili. Fokusirali smo se prije svega na obranu i skok. Naš cilj bio je prije svega da dobijemo Cibonu u skoku i da im ne dopustimo da se 'razlete' i to nam je u potpunosti uspjelo. Na parketu smo ostavili mnogo srca i mnogo želje i ne preostaje mi ništa osim da svojim igračima čestitam. Prvo poluvrijeme smo igrali briljantno u svim fazama igre, drugo poluvrijeme smo igrali pametno, možda smo i upali u malu krizu kada je Cibona imala pet, šest polaganja, ali krize imaju svi, no mi smo iz te krize izašli i na kraju i više nego zasluženo pobijedili. Bili smo za klasu bolji od Cibone, no, ne smijemo se zavaravati jer ne igramo mi baš svaku utakmicu tako kako smo danas igrali, a moja je želja da češće ili ako je moguće uvijek igramo ovako kao danas – kazao je Zmago Sagadin nakon pobjede Zadra.

'Zadovoljan Prostranom i Carom'

- I sami znate da otkako sam došao u Zadar da Prostran ima minutažu. On dobiva točne, određene zadatke što mora napraviti i te zadatke u napadu dobro obavlja, znači, što god odigra u napadu to je dobro, dok će u obrani biti sve bolji i bolji. U međuvremenu je imao jednu ozbiljnu povredu mišića no sada je sve pod kontrolom. On igra dobro, a danas je pokazao da može i zna, trudio se jednako kao i svi igrači, a napravio je i nekoliko lijepih poteza koji su oduševili publiku. Ja sam s njim zadovoljan, ali ima i problema kod mladih igrača i ja se nadam da ćemo mi iz njega dobiti pravog back-up igrača za Roka. Moram također pohvaliti i Marka Cara koji je danas odlično odigrao u obrani. Mislim da je startna petorka napravila najveći posao jer je napravila dobar rezultat i rasteretila cijelu momčad. Kasnije su se uključili i ostali igrači i tada je sve bilo puno lakše – kazao je Sagadin o Prostranu i Caru.

Trener Cibone, Velimir Perasović čestitao je Zadranima na zasluženoj pobjedi. Kazao je kako njegova momčad nije bila na nivou te je dodao kako će trebati vremena da se Cibona vrati u dobru formu, onakvu u kakvoj je bila do prije mjesec dana.

- Prije svega čestitke Zadru koji je do pobjede došao na potpuno zaslužen način sa puno srca i želje, a to je ono što je nama nedostajalo na početku utakmice. Mislim da je ta energija koju su uložili u utakmicu bila personificirana kroz igru Boise koji je u početku potpuno dominirao utakmicom sa svojom željom i energijom. Na startu je imao sedam napadačkih skokova koji su nas potpuno uneredili te nam razbili ritam igre, no, nije jedini on, dapače. Moja ekipa nije bila na nivou utakmice kao što je bila ova i potpuno zasluženo smo izgubili. Na kraju smo pokušali sa zonskom obranom, ali u posljednjih pet minuta smo primili dvadeset poena što je posljedica htijenja i nemoći da stignemo tu razliku. Još jednom čestitke Zadru, a na nama je dug put ka povratku igre koju smo imali prije samo mjesec dana – kazao je Perasović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.