FOTO i VIDEO: Briljantni Zadrani utišali nemoćne vukove
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.4.2009 u 22:43.
ZDNews.hr

...ušla je! Toni Prostran. Foto: Filip Brala


Iako uz potporu jedva 2500 gledatelja, ali zato uz bučnu podršku Tornada, izabranici Zmage Sagadina unatoč izostanka važne karike u momčadi Zadra, ozlijeđenog razigravača Roka Stipčevića, danas su slavili u Krešinom domu protiv Cibone rezultatom 97-88.

Već od samog početka utakmice, u zraku se osjetila pozitivna atmosfera, pa je tako Vladimer Boisa, krilni centar zadra u prve dvije minute postigao svih osam koševa za Zadrane. Nakon 8-0 za domaće, Cibona radi seriju od 7-0, a prvo vodstvo na susretu imali su pri rezultatu 10-12. U igru tada ulazi Marko Car koji serijom od 5 uzastopnih koševa vraća prednost Zadru. Do kraja četvrtine u strijelce su se upisali borbeni Gečevski i Macura, a rezultat na kraju prve četvrtine bio je 29-20 za Zadar.

Na otvaranju druge dionice, raspoloženi Boisa diže rezultat na 31:20, no Cibona smanjuje na 31:24 mini serijom od 4:0. Do kraja prvog poluvremena gosti iz Zagrea postigli su samo 6 koševa, a Zadrani se dižu na visokih 48-30 i odlaze na +18 koševa prednosti. Valja naglasiti kako je Desmon Farmer u prvom dijelu atraktivnim zakucavanjima u nekoliko navrata publiku dizao na noge, a isto je jednom učinio i mladi razigravač Zadra Toni Prostran pogodivši tricu.

Agresivnom obranom košarkaši Zadra za samo dvije i pol minute treće četvrtine ušli su u Bonus, no Perasovićevi momci danas nisu imali svoj dan upravo iz razloga što je Zadar diktirao igru i što je Zadar bio taj koji je dominirao utakmicom od prve do posljednje minute. Gosti su se uspjeli približiti na 12 koševa razlike u 25. minuti (59-47), no tada Toni Prostran pogađa još jednu tricu za 62-47, a ubrzo mu se pridružuje i Desmon Farmer koji 'stavlja' dvije trice.

U posljednju dionicu susreta ušlo se s rezultatom 72-55 za Zadar. Gosti iz Zagreba dobro su ušli u posljednji dio susreta, rade seriju od 10-0 i približavaju se Zadru na svega 9 koševa razlike (72-63). U sljedećem napadu Calloway promašuje zicer, a to kažnjava zadarski šuter Damir Rančić koji vraća svojoj momčadi prednost od 12 koševa, pogodio je za 75-63. Nakon mini serije Andersona (5-0), Desmon Farmer pogađa još jednu tricu za +10.

Prkačin dvaput ubacuje za dva (78-72) i Cibona se približava na svega 6 koševa prednosti. Gosti su zadnju minutu pokušavali očajničkim pokušajima za tri, no sve je ostalo samo na pokušajima. Do kraja susreta u strijelce su se još upisali Desmon Farmer i Hrvoje Perić, a Zadar je potpuno zasluženo slavio. Konačan rezultat bio je 97-88 za Zadar.

U redovima Zadra Desmon Farmer postigao je 18 koševa, Todor Gečevski upisaoo je 16 koševa (5 skokova), a isti broj koševa, 16 postigao je i Vladimer Boisa (8 skokova). 12 koševa postigli su Perić (7 asistencija) i Prostran (1 asistencija)

Kod Cibone najbolji je bio Alan Anderson sa 32 koša, slijedi ga Nikša Prkačin sa 15, a Homan i Princ su upisali po 9 koševa.

KK Zadar – KK Cibona 97-88 (29:20, 19:10, 24:25, 25:33)

Suci: Dubravko Muhvić (Karlovac), Sreten Radović (Dubrovnik), Tonči Anzulović (Zagreb) Rezultati po četvrtinama: (29:20, 19:10, 24:25, 25:33)
Osobne greške: 24 : 27

Foto galeriju s utakmice možete pogledati klikom na ovaj link!

Video prilog pogledajte klikom ovdje.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.