Hrvoje Perić: "Nadam se pobjedi Zadra i podršci s tribina"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.4.2009 u 7:23.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (arhiva)


Prema informacijama kojima raspolaže portal ZadarSport, o vijesti o kojoj su već pisali neki hrvatski mediji također, skauti najjače svjetske košarkaške lige, NBA 'bacili oko' na Hrvoja Perića, igrača Zadra koji je zajedno sa svojim suigračima nastupao u Torini završnom turniru u Eurokupa, Final eightu. Također valja dodati i kako je Mišo Ostarčević, poznati svjetski košarkaški skaut kazao pohvalne riječi o mladom Dubrovčaninu koji svojim marljivim radom pokazuje koliko zapravo vrijedi i kako kroz cijelu sezonu bio jedan od najboljih igrača u sastavu Zadra.

Uoči utakmice s Cibonom razgovarali smo s Hrvojem koji je u razgovoru za ZadarSport kazao kako se nada pobjedi Zadra. O protivniku, Ciboni, ima samo riječi hvale te dodaje kako se radi o kvalitetnoj momčadi koja igra jako dobru košarku.

Danas igrate protiv Cibone, što reći o njima?

- Mislim da ne treba puno trošiti riječi o Cibonu, svi znamo koliko je Cibona snažna i kvalitetna ekipa i da ove sezone stvarno igraju jako dobro. Mi smo eto još hendikepirani izostankom glavnog razigravača i nositelja naše igre, Roka Stipčevića kojega će biti jako teško nadomjestiti, a mi ostali koji budemo igrali morat ćemo dati svojih sto dvadeset posto, trebamo se „skupiti“ i pomoći jedan drugome što je moguće više. Idemo na pobjedu, naravno.

Rok Stipčević kao prvi razigravač NLB lige tako reći 40 minuta je igrao, no ozlijedio se. Sve ostaje na Toniju, Marku i tebi…

- Pa da, sve ostaje na Toniju i na Caru, ja ću tu pripomoći koliko budem mogao, koliko se to od mene bude tražilo, no što je tu je, od plakanja sigurno ništa nećemo dobiti. Marko i Toni izuzetno dobro treniraju, na treninzima su bili jako dobri. Danas će dobiti priliku i zašto je oni ne bi najbolje iskoristili?

Koje bi po tebi bile prednosti Zadra u utakmici s Cibonom?

- Naša najveća prednost je naš domaći teren na kojemu smo ove sezone samo dvaput izgubili, nažalost jedan od ta dva poraza je i onaj protiv Cibone u Kupu Krešimira Ćosića, ali možda je i to motiv više jer nam je ovo dobra prilika da im se revanširamo za taj poraz.

Dan uoči utakmice prodano je svega stotinjak karata, kako to komentiraš?

- Ja stvarno ne znam što bih na to kazao. Prije svega bih se zahvalio publici i navijačima koji su došli u Torino podržati nas, stvarno im svaka čast, bodrili su nas, mi smo dali svoj maksimum, no nije išlo dalje. Ja sam svjestan da je publika razočarana jer neki ciljevi koji su stavljeni pred nas na početku sezone nisu ispunjeni, tako da je dosta ljudi razočarano i ja ih razumijem. Ovi drugi koji će ipak doći pogledati utakmicu i bodriti nas, njima svaka čast i ja se nadam da ćemo uz njihovu potporu zajedno nakon utakmice slaviti.

Može li Zadar s ovakvom igrom neugodnom situacijom koja je prisutna u klubu izboriti završnicu Prvenstva Hrvatske?

- Prošla su tek dva kola u Ligi za prvaka gdje trenutno imamo skor 1-1. Izgubili smo u Trnskom utakmicu od jednog Zagreba koji stvarno igra dobro i u zadnje vrijeme ima odličnu momčad. Ima još puno utakmica do kraja, a mi se moramo isključivo fokusirati na onu sljedeću, a tek onda razmišljati o daljnjim utakmicama. Moramo ići iz utakmice u utakmicu. Možda i je moral malo nizak, jer ipak imamo dva poraza u nizu, fali nam Rok, ali ja se nadam da ćemo stvoriti jedan pozitivan impuls u ekipi i danas slaviti protiv Cibone – za kraj će Perić.

Utakmica u Krešinom domu počinje u 18 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.