VIDEO - Sagadin: "Na 'jedinici' će igrati Prostran, Car i Perić"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 6.4.2009 u 20:11.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaše Zadra sutra, u utorak očekuje utakmica petog kola Lige za prvaka u kojoj na Višnjik stiže Cibona. Zadrani su desetkovani ozljedom Roka Stipčevića i još uvijek nije sigurno tko će sutra startati na 'jedinici'.

Sagadin na raspolaganju ima nekoliko igrača koji mogu pomoći u organizaciji igre, a logičan slijed bio bi da nakon ozljede Stipčevića mladi zadarski razigravač i jedan od najboljih europskih mladih igrača, Toni Prostran dobije svojih 'pet minuta'. Na 'jedinici', kaže Sagadin, pomoći će mu i Car i Perić.

- Moj je tim plasmanom ove godine na završnicu Eurokupa u kojoj zadnjih godina Zadra nije bilo, a već dugo godina, ni ne sjećam se otkad, nijedna hrvatska ekipa se nije uspjela plasirati u završnicu europskog natjecanja. Ja se toga ne sjećam, mislim da ima od toga 15 – 20 godina, ali nakon dugo godina se jedna ekipa uopće plasirala na završni turnir europskog klupskog natjecanja. Ponosim se i rekao sam svojoj ekipi da štogod tamo učinimo je jako dobro, jer već ono što smo dosad napravili je više od realnosti i da smo defakto izbacili Kazan i Turk Telekom koji su objektivno jače ekipe od nas. I kad smo bili u završnici, moj tim i ja smo dali svoj maksimum. Jest da je većina igrača prvi put u životu bila u jednoj takvoj završnici, bilo je puno nervoze i nekih stvari koje se ne dešavaju na nekim drugim utakmicama, ali to je veliko iskustvo za većinu ovih igrača. Po meni je to bio veliki rezultat, velik uspjeh i ja se ponosim plasmanom i time što smo tamo napravili - kazao je Sagadin o zadarskoj avanturi u Eurokupu.

Sagadin otvoreno kazao kako Zadrani imaju velikih financijskih problema, spomenuo je i odlaženje podosta igrača, te u konačnici i predsjednika kluba, no, kako kaže, kada igrači izađu na teren, sve se zaboravlja.

- Dočekuje nas derbi, Cibona ove godine funkcionira mnogo drukčije nego prošle sezone, mnogo je promijenila tim, promijenila je trenera i Cibona ove sezone funkcionira dobro. Plasirala se među 16 najboljih ekipa u Europi i to je velik rezultat koji pokazuje kvalitetu. Ove sezone Cibona je napravila par koraka naprijed u odnosu na prošlu sezonu, dok je Zadar imao drugih problema – Zadar je izgubio dosta tih ključnih igrača, dosta je promijenio tim u toj turbulentnoj sezoni, promijenio je dosta trenera, predsjednika i Zadar je u velikim financijskim problemima, i to je činjenično stanje, ali kad stanemo na teren, mi protiv njih, to se sve zaboravlja.

Da je Cibona protivnik kojega treba uvažavati, svjestan je i trener Zadra koji kaže kako Cibona ima po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji, a pohvalio je i igru Prkačina.

- Moja će ekipa dati svoj maksimum, i ja i oni ćemo dati sve da pobijedimo Cibonu. Da neće biti lako znam, da nije nemoguće, i to također znam. Cibona na svim pozicijama ima po dva vrlo iskusna igrača, pokriveni su tako da s te strane nekih rupa i slabosti nema. Znamo da Cibona u velikoj mjeri svoju igru bazira na preciznosti izvana, dakle šut za tri poena je snažno oružje, a dolaskom Prkačina i igra po dubini je vrlo jaka jer je to snažno tijelo. On ima vrlo dobar pregled i tako je takozvana in – out igra izuzetno kvalitetna u Ciboni.

'Neutralizirati Prkačina i šuteve za tri poena'

- Moramo svesti njihov broj šuteva za tri poena na minimum i koliko – toliko neutralizirati tu in – out igru, prije svega Prkačina. Anderson nam je u zadnjoj utakmici tu zabio mnogo tako da se nadam da ćemo ga malo spustiti, mislim da je bio ključni igrač, prije svega svojom jedan na jedan igrom, a ostale stvari mislim da možemo i moramo iskontrolirati. Bit će to čvrsta, tvrda utakmica, utakmica u kojoj se nadam i želim da dvorana bude puna, da dođe mnogo ljudi jer nam pomoć treba. Pozivam sve naše pristaše, navijače da dođu i pomognu jer nam neće biti lako.

Prostran, Car i Perić na 'jedinici'

- Rok će sutra (utorak) ići na kontrolu i tada će odlučiti... Nije realno, ali nije ni nemoguće da igra. Imamo još dva playa – Tonija koji je u ovom trenutku zdrav i Cara, u prijenosu nam može pomoći i Perić što radimo već duže vrijeme, tako da s te strane mislim da ćemo uspjeti koliko – toliko kompenzirati eventualno neigranje Roka. Ostali igrači su zdravi, ova dva dana je malo, ali mislim da ćemo se do derbija vratiti u neko mentalno normalno stanje da budemo potpuno spremni za igranje. Manjih zdravstvenih problema je imao i Farmer sa stomakom, ali očekujem, osim Roka koji je upitan, da ostali igrači budu na raspolaganju – zaključio je Sagadin.

Utakmica je na rasporedu sutra, u utoriak u 18 sati.

Opširnije u video prilogu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.