Borik nemoćan protiv Bubala i sjajnog Bizace
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 6.4.2009 u 0:33.
ZDNews.hr

Marino Šarlija (desno) Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Trogira ostvarili su prvu pobjedu u četiri prvenstvena susreta protiv Borika ove sezone. Trijumf je stigao u najboljem trenutku jer su Trogirani njome četiri kola prije kraja Lige za ostanak odmakli dva boda od zone ispadanja.

Trogirani su ovaj susret otvorili s dvije trice (Bilić, Bubalo), ali s druge strane nisu pronalazili lijeka za Roka Čiklića koji je dobro koristio propuste u domaćoj obrani i uz pomoć ostalih suigrača, prije svih Devića, držao Zadrane u prednosti gotovo do samog kraja prve četvrtine. Domaćima je u početku uvelike nedostojala šuterska dionica Tonija Bizace koji je svoje prve poene ubacio tek krajem 6. minute, ali su tricom Dinka Lucića u drugu dionicu ipak ušli s minimalnom prednošću (16:15).

U drugoj četvrtini se kod Trogirana razigrao Bizaca koji im je u periodu od 11. do 20. minute bio i jedini strijelac postigavši svih 12 poena. Trener Plantak je pak mogao računati u napadu na veći broj igrača (Čiklić, Žorž, Mrva, Šarlija, Jurjević), te su zahvaljujući toj raznovrsnosti i dominaciji u skoku gosti otišli na odmor s tri poena prednosti (28:31).

U drugom poluvremenu Kurtovićevi su igrači počeli igrati daleko kvalitetniju obranu i sredinom treće četvrtine se odlijepili na pet poena viška, da bi njihov pad koncentracije u završnici treće četvrtine zadarski sastav iskoristio i preko Žorža, Jurjevića i Čiklića završio ovu dionicu s tri poena prednosti (42:45).

I u posljednjoj četvrtini nastavila se žestoka borba za svaku loptu u kojoj su domaći iskontrolirali skok, pogotovo obrambeni, hvatajući lopte nakon sve češćih Borikovih promašaja. U pretposljednjoj minuti domaći se odvajaju na plus sedam (56:49), Borik zakratko smanjuje, a tada slijedi solo dionica mladog Franje Bubala koji je pokazao veliku zrelost i mirnoću, dosad nesvojstvenu u egal završnicama. Najprije je u jednom prodoru uz koš zaradio i dodatno slobodno bacanje koje je realizirao, da bi nakon toga pogodio još četiri slobodna bacanja i poveo Trogirane prvi put do dvoznamenkaste prednosti (63:51), a uskoro i do vrlo važnog trijumfa.

Uz Bubala koji je postigao 10 poena, najbolji igrač susreta bio je aktualni MVP A-1 lige Toni Bizaca koji je postigao 34 poena uz sedam skokova. To su bila jedina dva dvoznamenkasta igrača u domaćem sastavu, a Roko Čiklić sa 16 koševa bio je jedini dvoznamenkasti kod Puntamičana.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.