VIDEO (uz izjave trenera) Zadar slavio protiv Rijeke 3:1
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.4.2009 u 19:52.
ZDNews.hr

Želimir Terkeš


Nogometaši Zadra na travnjak su istrčali u bijelim majicama s otisnutom slikom pokojnog Hrvoja Ćustića na prednjoj strani

Minuta šutnje za Hrvoja Ćustića


Izabranici Dalibora Zebića danas su na Stanovima slavili protiv nogometaša Rijeke rezultatom 3:1 iako su domaći mogli postići i još koji pogodak, no, cilj je ostvaren, a sva tri boda ostala su na Stanovima. Prije samog početka utakmice na Stanovima je, ali i na ostalim travnjacima 1.HNL minutom šutnje odana počast prerano preminulom nogometašu Zadra Hrvoju Ćustiću koji je prije godinu dana nesretno stradao upravo na Stanovima.

U prvih nekoliko minuta igre ništa zanimljivo se nije događalo na travnjaku, a onda je u 14. minuti Zadar poveo sjajnim pogotkom mladog igrača Zadra Marina Ljubičića koji je sa 25 metara (na dodavanje Bećirija) zabio 'Eurogol'. Zadar nastavlja s dobrom igrom, a samo 8 minuta kasnije Zadrani postižu novi pogodak!

Edin Šaranović je sa desetak metara pucao na Rijekin gol, no Velimir Radman, vratar rijeke loptu odbija, na nju nailazi Želimr Terkeš kojemu nije bilo teško loptu pospremiti iza leđa Radmana. U 31. minuti Zadrani vode 3:0, a strijelac je opet Marin Ljubičić.

U 34. minuti Riječani smanjuju na 3:1. Nakon što je nekoliko zadarskih igrača samo nakratko ispalo iz ritma, na odličan ubačaj s desne strane loptu je glavom, sa samo pola metra udaljenosti od gola pospremio Ahmad Sharbini.

Do kraja poluvremena ništa zanimljivo na Stanovima nisu mogli vidjeti, ali važno je naglasiti kako je Zadar danas odigrao najbolje prvo poluvrijeme ove sezone. Bilo je trke, dobrih akcija, pokušaja, ali i što je najvažnije – golova, čak tri!

U nastavku utakmice gledali smo pomalo dosadan i negledljiv nogomet. Zadar se dobro branio i nije dopustio Riječanima da ozbiljnije zaprijete Vukoviću. Za izdvojiti je tek nekoliko prigoda, a prva je ona Ivana Ćurjurića koji je 20 minuta prije kraja susreta mogao povisiti na 4:1, no ta prigoda prošla je bez opasnosti po Riječka vrata. Nekoliko minuta prije kraja susreta priliku su imali Anas Sharbini i Hrvoje Štrok, no zadarska 'jedinica' Vuković dobro je branio i nije dopustio Riječanima da postignu još jedan pogodak.

Šibenik je u Sesvetama slavio 0:1 što je Zadranima uvelike pomoglo da se dodatno, bodovno udalje od Croatije Sesvete koja je posljednja na tablici. Croatia Sesvete ovim porazom ostala je posljednja sa 20 bodova dok Zadrani imaju 23. Inter je slavio protiv Slaven Belupa 1:0 te je tako ostao deseti na tablici sa 24 boda.

Tornado Zadar
Tornado nadglasao Armadu

Riječani su, tradicionalno, podršku imali od svojih takozvanih 'navijača' (ako se tako mogu nazvati), pripadnika Armade koji su još jednom iskazali sav svoj jad i nepoštovanje prema Domovinskom ratu. Naime, u više su navrata jadno i nisko provocirali zadarsku publiku povicima 'Zadar bežigrad'. S druge strane, oko dvjestotinjak pripadnika Tornada nadglasalo je Armadu te su od prve do posljednje minute Zadarske igrače vodili do nove pobjede na Stanovima.


Opširnije uz izjave trenera obje momčadi pogledajte u ovom video prilogu. ->

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.