VIDEO - Borik poražen od Kvarnera 90-79
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 1.4.2009 u 22:24.
ZDNews.hr

Mate Mrva Foto: ZadarSport (Arhiva)


Na krilima Murisa Andelije slomljenog nosa (igrao sa zaštitnom maskom), Kvarner je odlično krenuo i ubrzo došao na 18:11, potom i 26:19 početkom druge dionice. Ipak, gosti su sramežljivo prijetili. Svoju drugu tricu stavio je Mate Mrva, poslije čega je uslijedila sjajna dionica Marka Žorža. Prvo je odličnim faul košem izjednačio, pa tricom Zadranima donio vodstvo (26:29).

Do poluvremena je Žorž ubacio još dvije trice (30:35), što je natjeralo Arsena Boškovića na minutu odmora. Preostalo vrijeme odlično je odradio Fran Pilepić dvama polaganjima i tricom pa se na odmor otišlo vodstvom domaćina (39:37).

Nastavak je donio jednaku neizvjesnost. Riječani su držali prednost, ali Borik je stalno bio tu negdje. Do 28. minute Kvarner ima dva-tri razlike, više im ne da Mrva, koji pametno čeka na liniji 6.25 i uredno stavlja. U posljednjim sekundama Pilepić pogađa za 67:58, no Žorž uz sirenu odgovara na isti način (67:61). U međuvremenu Aco je "očistio glasnice" na Glaviniću, koji je nezadovoljan sjeo na klupu.

Prednost od devet za čas se smanjila na tri poslije Čiklićeva faul koša, a posljednji puta Borik je blizu u 34. minuti (73:70, Dević). No, Pilepić je pogađao kad je bilo najvažnije, Grbešić dodao tešku tricu preko ruke (81:72), koja je definitivno zapečatila važnu riječku pobjedu.

Kod Riječana su po učinku prednjačili Fran Pilepić (25p, 4as), Jurica Spahija (20p, 11sk) i David Grbešić (13p, 4sk). Mate Mrva je s 21 poenom bio najbolji strijelac Borika, a 18 poena je postigao Marko Žorž.

Opširnije uz izjavu trenera Plantaka u video prilogu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.