VIDEO - Ante Tomić 'ubio' Zadrane
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.3.2009 u 20:29.
ZDNews.hr

Todor Gečevski i Ante Tomić Foto: Kosarka.hr


Košarkaši Zadra danas su u Trnskom doživjeli prvi poraz u Ligi za prvaka. Bolji od izabranika Zmage Sagadina bili su Zagrebaši predvođeni raspoloženim Tomićem, Žorićem i Simonom.

Zagreb je poveo 2-0 koševima Mulaomerovića sa linije slobodnih bacanja, a Perić polaganjem poravnava na 2-2. Igra koš na koš igrala se do rezultata 10-10 kada Zagreb radi mini seriju od 6-0 te koševima Tomića i Dijana. Prvo vodstvo na utakmici Zadrani su imali tek početkom druge četvrtine, točnije u 12. minuti susreta, a strijelac za goste bio je Macura koji neometan polaže za 21-22.

Zadar perko Perića odlazi na +4, no Simon s druge strane uzvraća istom mjerom pa tako Zadar sada ima samo jedan koš prednosti. Zagreb opet radi seriju 5-0, prvo je Simon pogodio oba bacanja, a nakon njega Tomić zabija dvaput za redom.

U sljedeća dva napada Farmer se dvaput upisao u strijelce i Zadar je opet bio na samo jedan koš odstojanja od Zagreba, a da Zadar opet dođe u vodstvo pobrinuo se Tome Ružić koji poentira za 37-38. Jakov Vladović postiže koš za 39-38, no Desmon Farmer postiže tricu s poveće udaljenosti i Zadar opet ima dva koša prednosti (39-41). Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 40-42 za Zadar, a posljednji koš u prvom dijelu susreta za Zagrebaše postigao je Zadranin Jakov Vladović.

Treću četvrtinu otvorio je Tomić sa tri postignuta koša za redom, dok je s druge strane Farmer pogodio koš za dva. Tome Ružić lagano je postigao koš za 43-46, no Zagreb tada radi seriju od 6-0 i preko Tomića, Simona i Vladovića prelazi u vodstvo od tri koša razlike (49-46).

Igra koš na koš igrala se sve do 26. minute kada Zagreb preko danas vrlo dobrog Žorića prelazi u vodstvo od četiri koša prednosti (61-57), a treća dionica susreta završava prednošću Zagreba 61-59.

Zagreb sedam minuta prije kraja utakmice odlazi na +5 (71-66), Zadar se približava na samo jedan poen zaostatka, no Simon još jednom zabija tricu i Zagreb ima osam poena prednosti, a samo je minuta do kraja utakmice. Dvije minute prije kraja susreta nervozni Desmon Farmer, nakon što je gurnut od strane Babića, istoga pogađa loptom u lice, no sve je na sreću prošlo bez težih posljedica za obje momčadi, a situacije ubrzo smirena. U konačnici, Zagreb je zasluženo slavio rezultatom 83-76.



KK Zagreb CroBenz: Tomić 31, Vladović 5, Babić, Simon 19, Papac, Dijan 2, Rahimić, Bašljan, Štimac 5, Zorić 13, Mulaomerović 8, Krstić.

KK Zadar: Rančić, Perić 10, Stipčević 13, Johnson, Prostran, Gečevski 11, Ružić 9, Popović, Macura 3, Car 2, Farmer 22, Boisa 6.

Opširnije u video prilogu

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.