Stipčević: "Bolja smo momčad od Zagreba"
Piše: H.B. | Objavljeno 28.3.2009 u 13:41.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Filip Brala (arhiva, ZDS)


Košarkaši Zagreba i Zadra danas s početkom u 17 sati i 10 minuta igraju utakmicu 2. kola Lige za prvaka. Zadrani su motivirani, a prvi razigravač Zadra Rok Stipčević u najavi utakmice kazao je kako će i Zadrani u Zagrebačkom dresu biti dodatno motivirani jer igraju protiv svog bivšeg kluba. Stpčević je kazao kako je Zadar bolja i kvalitetnija momčad, a tu konstataciju opravdava boljim statusom Zadra u NLB ligi i prolaskom na Final eight u Torinu.

'Moramo dominirati na parketu'

- Pripreme za utakmicu sa Zagrebom su počele nakon pobjede nad Slavnonskim Brodom. Znamo da je Zagreb neugodan protivnik, a to pokazuje i činjenica da su nas dobili u Trnskom prije dva mjeseca u NLB ligi, došli su u finale Kupa, zadnje kolo su dobili respektabilnu Cedevitu, imaju 12 domaćih igrača i nemaju problema s novim pravilom o dva stranca na parketu. Na domaćem terenu sa igraju sa samopouzdanjem, ovise i vanjskom šutu. Mi smo se dobro pripremili i ako budemo dominirali ofenzivno i defenzivno, ako budemo dobro zaustavljali njihov 'pik'n roll', mislim da ćemo mi slaviti.

'Bolji smo od Zagreba'

- Mi smo bolja momčad, to smo pokazali s time što smo u NLB ligi bili peti, a oni su bili daleko ispod nas. U 26 utakmica se sve vidilo, a što se Europe tiče, dogurali smo do druge faze Eurokupa, ušli smo u Top 16 i plasirali smo se na završni turnir, Final eight u Torinu.

'Zadrani u Zagrebu će biti dodatno motivirani'

- Zagreb se diže u formi i oni će sve učiniti da nas pobijede. Ne smijemo ih podcijeniti. To je momčad sa dosta kvalitetnih igrača, tu igra i dosta Zadrana koji će biti motivirani protiv svog bivšeg kluba i normalno je za očekivati da će biti angažiraniji i motiviraniji kada igraju protiv Zadra.

'Trener nam je ukazao na individualne mane i prednosti igrača Zagreba'

- Svaki dan smo gledali DVD gdje nam je trener ukazivao individualne prednosti i osobine pojedinih igrača, a sve u cilju da se upoznamo s njihovim sustavnom igre. Dobro smo trenirali u srijedu navečer i četvrtak i danas to treba pretočiti na teren. Uz našu želju i agresivnost od prve minute možemo doći do pobjede..

'Očekujem podršku navijača u Trnskom'

- Očekujem da ćemo u Trnskom imati podršku navijača, nadam se da će doći jer oni su jedini navijači koji odlaze na gostovanja i bodre svoj klub. Unaprijed im veliko hvala – za kraj će Stipčević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.