Marko Banić i Todor Gečevski u prvoj petorci EuroCupa
Piše: Filip Džeba | Objavljeno 27.3.2009 u 22:05.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: ZadarSport (arhiva), EuroCupBasketball.com


Tjedan dana prije početka završnica Fibinog EuroCupa, Uleb je proglasio najbolje dvije petorke natjecanja. Final Eight u Torinu će trajati od 2. do 5. travnja, a naši košarkaški će se u četvrtfinalu sudariti s Banićevim Bilbaom.

U prvoj petorci EuroCupa bilo je mjesto za Todora Gečevskog i Zadranina, Marka Banića. Uz spomenuti dvojac, svoje mjesto u drugoj petorci dobio je košarkaš Benettona, Sandro Nicević.

Razigravač Lietuvos Rytasa, Chuck Eidson je mjesto u prvoj petorci zaslužio s prosjekom od 15,8 koševa i 5,3 asistencija po utakmici s valorizacijom 21.9. Među najboljima bio je i Slovenac Boštjan Nachbar koji je ovog ljeta iz New Jersey Netsa stigao u Dinamo iz Moskve gdje je trenutno prvo ime kluba. Bek Himkija, Kelly McCarty je s prosjekom od 16,7 koševa ušao među pet najboljih, dok pozicije visokih igrača zapunio je naš dvojac.

Marko BanićMarko Banić koji je bio najkorisniji igrač posjednog, šestog kola (drugi krug, TOP 16) je uz našeg kapetana izabran u prvu petorku s prosjekom od 13,6 koševa.

Todor Gečevski je bio najzaslužniji igrač Zadra, a upravo radi njegovih dobrih igara Zadar se i plasirao na Final Eight. U svih šest odigranih utakmica u TOP 16 Gečevski je upisao 10 ili više koševa. Najbolju utakmicu je odigrao u Rusiji protiv Unicsa iz Kazana kada je uz 14 koševa (8/8 slobodna bacanja) uhvatio i 11 lopti (pet u napadu). Makedonac je u EuroCupu u prosjeku uknjižio 15,3 koša, 4,6 skoka i 1,9 asistencija po utakmici.

U drugoj petorci mjesta se našlo za još jednog Hrvata, centra Sandra Nicevića koji je u bio najkorisniji igrač prve utakmice u drugom djelu natjecanja. Sandro ove sezone nosi dres Benettona a u prosjeku bilježi 12,4 koša i 4,9 skoka. Drugu petorku uz našeg reprezentativca popunjavaju Khalid El-Amin (Azovmaš), Gary Neal (Benetton), Travis Hansen (Dinamo Moskva) i Matt Nielsen (Pamesa).

Prva petorka Eurocupa:


Chuck Eidson (Lietuvos)
Kelly McCarty (Himki)
Boštjan Nachbar (Dinamo Moskva)
Marko Banić (Bilbao)
Todor Gečevski (Zadar)

Prva petorka Eurocupa:


Druga petroka Eurocupa:
Khalid El-Amin (Azovmaš)
Gary Neal (Benetton)
Travis Hansen (Dinamo Moskva)
Matt Nielsen (Pamesa)
Sandro Nicević (Benetton)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.