VIDEO - Jana Mijailović kreće na osvajanje Mount Everesta
Piše: Televizija VOX | Objavljeno 23.3.2009 u 16:10.
ZDNews.hr

Jana Mijailović Video, Screenshoot: Televizija VOX


Poznata zadarska alpinistica Jana Mijailović sprema se na novi pothvat. Zajedno s 10 djevojaka sudjelovat će u 2. ženskoj alpinističkoj ekspediciji koja kreće u osvajanje krova svijeta - Mount Everesta. Put Nepala kreću 24. ožujka, a čitava avantura trebala bi trajati 72 dana. Povratak je planiran za 3. lipnja.

Od početne 22 prijavljene djevojake, na put će krenuti njih 11, koje su uspjele pokriti prilično izdašnu financijsku konstrukciju. Vođa ekspedicije iskusni je Darko Berljak, koji je na Himalaji bio čak 30 puta.

Sam uspon do vrha trajat će 4 dana, a Darija Bostjančić pokušat će Everest osvojiti bez zaustavljanja u logorima. Spuštanje će potrajati 2 dana, a sve to, ako ih posluži vrijeme i zdravlje.

Problem bi im mogla predstavljati i gužva na planini s Nepalske strane, jer je puno ekspedicija prema visini na kojoj lete mlazni zrakoplovi. Uspiju li djevojke doći do vrha, ući će u povijest hrvatskog alpinizma kao prve Hrvatice na Mount Everestu.

Opširnije u video prilogu!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.