Zadar se iz Varaždina vraća s vrlo vrijednim bodom!
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 22.3.2009 u 18:24.
ZDNews.hr

Jakov Surać, kapetan Zadra Foto: ZadrSport (arhiva)


Prvom bi poluvremenu savršeno odgovarao naslov: Visok promet nikakva zarada. Imale su naime obje ekipe na terenu situacije iz kojih je moglo biti nečeg, posebice Varteks, no cijeli je prvi dio prošao bez pogotka.

Od prve su minute međutim mišiće odlučili pokazati gosti, no i Župana i Ljubičića zaustavlja sigurna i precizna reakcija Varteksovog vratara Mađarića. Te su dvije prilike bile dovoljne domaćima da se više posvete igri, pa ostatak od 45 minuta protječe u terenskoj dominaciji Varteksa.

Bila je ona, na žalost vjernih White stonesa, jalova. Dva je puta Mumlek propustio iskoristiti slobodan udarac, već pogađa živi zid, a isto se toliko puta tresla i mreža Zadra izvana, jednom je za dlaku krivi strijeljao Novinić, a jednom kapetan.

Najljepšu priliku poluvremena propustio je i opet kapetan plavih, koji je u 35. minuti loptu poslao tik pored gola protivnika. I ovo je poluvrijeme dokazalo ono što trener Dražen Besek već odavno zna, da Varaždincima treba pravi golgeter, kojem bi kvalitetna srednja linija mogla otvoriti mnoge prilike.

I u drugom dijelu susreta ista priča. Započinje kratkim bljeskom Zadra, uz prijetnju Šaranovića, koji je pretrčao Prahića, no nije uspio matirati Mađarića, da bi zatim opet odnos snaga otišao na stranu domaćih.

Nepromijenjeni rezultat mučio je i trenera domaćih, pa iz igre izvodi Lesjaka i Golubara, mlade nade Varteksovog pogona, a uvodi nešto iskusnije Papu i Vuka. Skoro odmah ponovno su priprijetili gosti, Jozinović točno pronalazi Šaranovića, ali ovaj ne koristi situaciju, već oči u oči s Mađarićem loptu šalje pored gola.

I tako sve do kraja. Poluprilike, ništa više, uz mnogo rastrgane igre i bez prave završnice, kako s jedne tako i s druge strane. Podjela bodova možda je i najpoštenije rješenje s obzirom na pokazano.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.