VIDEO - Borik poražen u Jazinama od Alkara
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 22.3.2009 u 12:46.
ZDNews.hr

Foto: ZadrSport (arhiva)


U drugom kolu A-1 Lige za ostanak košarkaši Alkara u Jazinama su svladali momčad Borik Puntamike rezultatom 63:62. Puntamičani su dobro krenuli u utakmicu te su u 5. minuti vodili 9:2, da bi u devetoj košem Roka Čiklića otišli i na +8. Prvi period završio je vodstvom Borika 17:11, a drugu četvrtinu bolje igraju gosti te serijom 11-0 u 13. minuti prvi put prelaze u vodstvo (17:18).

Nakon što se na veliki odmor naposljetku otišlo s 32:32, treći period nije ponudio posebno velike napadačke učinke nijedne momčadi. Alkar je taj period dobio s 12:9 za vodstvo 41:44 uoči posljednjih 10 minuta, a tricom Igora Sumića gosti su početkom završnog perioda otišli na 41:47.

Uslijedio je zatim niz koševa Puntamičana koji susret vraćaju u egal, a tri minute prije kraja obje momčadi imale su po 55 postignutih koševa te je bilo jasno da slijedi nova uzbudljiva završnica.

Tako je i bilo, jednim pogođenim slobodnim bacanjem Ante Devića Borik 12 sekundi prije kraja utakmice minimalno vodi 60:59. Zatim je Josip Džapo također s crte slobodnih bacanja bio oba puta uspješan na drugoj strani, a lijepim prodorom koš za 62:61 potom zabija Dević.

Do kraja su ostale tri sekunde, loptu je u napadu imao Nikola Gaurina, a suci potom Miri Dundovu dosuđuju, istina, veoma dvojben prekršaj. Gaurina je u ključnim trenucima bio mirne ruke za 62:63, a domaćini su još pokušali poentirati u preostalom vremenu. Međutim, nisu uspjeli, iako je i netom prije isticanja posljednje sekunde mogao biti sviran faul na Toniju Petaniju, s obzirom da je u napadu ranije na gotov identičan način takav sviran Dundovu.

"Bila je ovo poprilično nervozna i rastrgana utakmica obje momčadi. Ni mi, ni oni nisu odigrali kako znamo. No, na kraju je moja momčad imala više sreće i stigla do veoma važne pobjede", zaključio je naposljetku trener Alkara Mladen Pavić u čijem su se sastavu najviše izdvojili Sumić (13p i 6ukl), Gaurina (12p) te Džapo (12p).

"Moji igrači su preopušteno ušli u utakmicu, valjda su mislili da će pobjeda doći sama po sebi"
, rekao je na drugoj strani strateg Borika Tihomir Bujan. "No, tako nije bilo. Napadački smo odigrali veoma loše. Igrači Alkara cijelo su vrijeme diktirali ritam, a mi smo ih pokušavali pratiti. Na kraju su i čudne sudačke odluke riješile pitanje pobjednika jer ako je sviran onaj prekršaj Dundova morao je kasnije biti sviran i onaj na Petaniju. Šteta da su takve sitnice presudile pobjednika, ali čestitam igračima Alkara na pobjedi."

U dresu Borika jedini dvoznamenkasti s 23 koša (šut za tri 4/5) i sedam skokova bio je Mate Mrva, dok je Marko Žorž za 30 minuta ubilježio devet poena i četiri skoka.

Opširnije u video prilogu (+ pressica)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.