VIDEO - Vlado Đurović: "Zadru želim sve najbolje u Torinu"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 21.3.2009 u 1:13.
ZDNews.hr

Vlado Đurović i Zmago Sagadin Foto: Hrvoje Bajlo


Nakon pobjede Zadra nad Vojvodinom u posljednjem kolu regularnog dijela NLB lige, treneri obje momčadi na press konferenciji novinarima su ponudili svoja viđenja jučerašnje utakmice. Prvi se 'sedmoj sili' obratio i dan danas veliki miljenik zadarske košarke Vlado Đurović.

Vlado Đurović- Pobjeda Zadra je potpuno zaslužena, iako smo se mi dosta dobro držali u igri veći dio utakmice. Ne volim gubiti, ali ovaj put moram biti zadovoljan igrom svoje momčadi jer smo ove sezone odigrali dosta loših utakmica, a ova večerašnja sigurno nije bila jedna od takvih. Dobro smo se nosili sa Zadrom preko trideset minuta, a onda smo u završnici pali jer smo napravili previše pogrešaka i to se moralo odraziti na konačnom rezultatu.

Uz to, imali smo i vrlo slab postotak šuta za tri poena i dopustili smo Zadru previše napadačkih skokova. Rekao sam svojim igračima da moramo zaustaviti Stipčevića i mislim da smo u tome uspjeli jer on nije imao svoju večer. Farmera smo gurali u desnu stranu gdje je on slabiji, no u tome nismo uvijek uspijevali. Borovnjak je imao visoku temperaturu i zbog toga nije igrao što je bio jedan dodatan minus za našu momčad, ali to nipošto nije alibi za poraz.

Nedostajali su nam još i Peković i Jovanović koji su dosta važni za našu momčad i sve je to pomalo utjecalo na ovaj poraz. Utakmica je obilovala greškama i mislim da je ovo bio najmanji broj gledatelja na jednoj domaćoj utakmici Zadra ove sezone. Ja sam emotivno dosta vezan za Jazine i siguran sam da je ovaj broj gledatelja bio u Jazinama da bi to izgledalo puno toplije – kazao je Đurović na pressici.

Đurović nije mogao da se ne osvrne na Zadar i svoje zadarske prijatelje. Kazao je kako je dan prije utakmice proveo u gradu družeći se sa starom ekipom.

- Prezadovoljan sam svojim boravkom u Zadru i vidio sam da me ljudi ovdje nisu zaboravili. Jutro prije utakmice sam proveo u gradu i posjetio svoje prijatelje. Moram reći da uvijek rado provodim vrijeme u Zadru. Želim im sve najbolje u Torinu. Biti će im vrlo teško jer su tamo sve odlične momčadi. Vidio sam da su promijenili neke stvari u obrani u odnosu na prošle utakmice i vjerojatno će to još bolje uvježbati do Final eighta. Sigurno je da Zadar može igrati još puno bolje – kazao je Đurović.

Zmago SagadinS druge pak strane, domaći trener Zmago Sagadin kazao je kako nije zadovoljan igrom u prvoj četvrtini, naglasio je kako su igrači umorni, te je dodao kako će se istim, žestokim tempom nastaviti sve do nekoliko dana prije odlaska na završni turnir Eurokupa u Torino, kada će igrači dobit određeno slobodno vrijeme kako bi 'napunili baterije' i što spremnije dočekali završni turnir.

- Zadovoljan sam pobjedom, ali nisam zadovoljan našom igrom u prvoj četvrtini. U početku nismo bili pravi. Nismo dobro otvorili utakmicu i dopustili smo protivniku da se razigra i raspuca. Primili smo četiri trice iz otvorenih šuteva, a osim toga nas je Jovo Stanojević dosta izneredio pod košem. Fiheru smo također ostavljali previše prostora i ti su nam igrači stvarali najviše problema na početku utakmice.

Ponovio nam se taj scenarij gdje smo dozvolili Vojvodini da se na početku razigra i onda je jako teško igrati u nastavku. Do poluvremena smo ipak uspjeli uspostaviti ravnotežu, a u trećoj četvrtini smo proigrali. Mislim da možemo puno bolje jer nismo pogodili neke šuteve koji su bili potpuno otvoreni. Osim prve četvrtine mislim da smo ostatak utakmice odigrali korektno i da nismo tako loše otvorili utakmicu vjerojatno bi Vojvodinu zadržali i na nekih deset poena manje. Na svakoj utakmici nam se dogodi da jedan period odigramo loše.

U Ljubljani je to bio slučaj sa trećom četvrtinom, sada sa prvom i to nije dobro. Puno treniramo i mislim da možemo igrati samo bolje. Igrači su bili dosta umorni jer svaki dan imamo po dva treninga i tako će biti sve do nekoliko dana prije puta u Torino kada ćemo igračima dati vremena da se odmore i napune baterije za Torino, da budemo što svježiji, a do tada žemo raditi bez stanke svaki dan.

Ove utakmice koje ćemo sada igrati prije puta u Torino iskoristit ćemo prije svega kao jedan dobar trening, naročito da što više poboljšamo igru u obrani. Večeras smo primili 71 poen, a uz samo malo više koncentracije mogli smo primiti 60. Igračima ću pokazati gdje su napravili tih nekoliko neoprostivih pogrešaka i nadam se da će ih u idućim utakmicama biti što manje. Na kraju krajeva pokazali smo i karakter kada smo prelomili utakmicu u posljednjoj četvrtini - kazao je Sagadin za kraj.

Opširnije uz izjave obojice trenera u video prilogu!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.