Zadar slavio u komornoj atmosferi Krešinog doma
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 20.3.2009 u 22:16.
ZDNews.hr


U komornoj atmosferi pred manje od tisuću gledatelja, košarkaši Zadra došli su do sedamnaeste pobjede u NLB ligi. Na oproštaju od regionalnog natjecanja Zadrani su teže od očekivanog svladali posljednjeplasiranu Vojvodinu rezultatom 80:71. U susretu koji nije o ničemu odlučivao jer su obje momčadi već izgubile sve šanse za viši plasman, Zadar je progirao tek u posljednjoj četvrtini i osigurao status jedine neporažene momčadi na domaćem terenu u NLB ligi.

Zadrani su vrlo loše ušli u utakmicu, te su nakon minute igre gubili 0:4 (koševima Ljubotine). Vojvodina se malobrojnoj zadarskoj publici predstavila u vrlo dobrom svjetlu, te je čvrstom i agresivnom igrom stvarala velike probleme demoraliziranoj momčadi Zadra. Šutalo je bio neriješiva enigma za domaću obranu te je vrlo brzo pokazao da je ponajbolji igrač svoje momčadi. Zadar je u igri držao samo Tomislav Ružić koji je serijom koševa sa poludistance spriječio Vojvodinu da se odlijepi. Farmer je nakratko doveo Zadar do izjednačenja u sedmoj minuti, no Vojvodina se zahvaljujući dvjema trice i bacanju Šutala odvaja na plus šest sa koliko se odlazi na predah.

Domaći su košarkaši odlučnije ušli u drugu četvrtinu, te su pomalo počeli topiti prednost srbijanske momčadi. Prvo je Juby smanjio na minus tri, da bi se Zadrani nakon time-outa u potpunosti primakli posljednjeplasiranoj momčadi lige. Preokret i prvo vodstvo domaćoj momčadi serijom je koševa donio u prvom poluvremenu raspoloženi Perić (37:35). Vojvodina se koševima Fishera vraća u egal, no Rančić u posljednjem napadu pogađa za 45:43 sa koliko se i odlazi na odmor.

Iako se nakon odmora očekivalo da će Zadar ubaciti u brzinu više i rutinski privesti utakmicu kraju, to se nije dogodilo. Vojvodina je nastavila igrati agresivno u obrani i strpljivim je napadom nastavila stvarati probleme Zadru. Šutalo je i dalje uneređivao zadarsku obranu, a ubrzo mu se pridružio i Fisher, te je Vojvodina došla, prvo do izjednačenja, a potom i do preokreta.

Zadra vanjski šut nije služio, a Stipčević nikako nije uspjevao razigrati ekipu, te je domaća momčad do koševa dolazila samo iz individualnih akcija i picka sa Gečevskim. Fisher je, s druge strane, nastavio briljirati te je praktički sam držao svoju momčad u vodstvu. Serijom 0:3 u posljednjoj minuti, Vojvodina odlazi na velikih pet razlike (56:61) sa koliko se i ulazi u posljednju četvrtinu.
U posljednjoj su se čevrtini košarkaši Zadra ipak trgnuli, i odlučili učiniti sve da bi ostali jedina neporažena momčad na domaćem terenu u NLB ligi.

Serijom Farmera Zadar se približava na minus jedan, da bi potom košem Gečevkoga došao do novoga vodstva, vodstva kojega ovaj put nije ispuštao do kraja utakmice. Perić i Farmer su serijom 8-0 zapečatili utakmicu i bacili Vojvodinu u ponor iz kojega se nije uspjela izvući. Tako je Zadar u posljednjim trenutcima ipak izbjegao i četvrti poraz od momčadi koja je u tom trenutku zauzimala posljednje mjesto na tablici.

Konačan je rezultat bio 80:71 za Zadar. Najučinkovitiji u momčadi Zadra, koji je ovosezonsko natjecanje u NLB ligi završio na petom mjestu, bili su Perić sa 15, te Gečevski i Farmer sa 13 koševa. Kod gostiju su se posebno istaknuli Fisher sa 18 i Šutalo sa 15 koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.