Rančić: "Često upadamo u 'crne rupe' iz kojih se teško izvlačimo"
Piše: H.B. | Objavljeno 19.3.2009 u 13:54.
ZDNews.hr

Igrači Zadra, Danko Šestić i Damir Rančić Foto: Arhiva (ZDS)


Zadarski šuter, Damir Rančić u razgovoru za ZadarSport kaže kako je kroz sezonu bilo 'svakakvih radnji', na što je mislio, nije precizirao. O utakmici s Olimpijom, nekoliko dana nakon dvoboja kaže kako je Slovencima Klobučar napravio dobar posao i na taj način povukao cijelu momčad, a kasnije je bilo teško braniti se.

'Klobučar je povukao cijelu Olimpiju, a nakon toga je bilo teško braniti se'

-Šteta što nismo produžili nadu i na to zadnje kolo. Ušli smo u utakmicu dobro, nismo im dozvolili da se raspucaju i poveli smo na poluvremenu desetak razlike, ali treću četvrtinu Klobučar je povukao ekipu, svi su se raspucali i onda nam se bilo teško braniti. Igrali smo u prvom dijelu točno onako kako je trener zamislio i želio – znači, ne dozvoliti njima da se raspucaju i igrati na što manji broj poena. Dok je tako bilo, rezultat je bio povoljan i na našoj strani.
'Često smo ulazili u 'crne rupe' i nismo se znali izvući iz istih'

-Ja ne znam zbog čega se događa taj pad u igri nakon što jedan dio susreta vodimo, sigurno da bismo to ispravili u roku od sekunde da znamo, ali to nije lako. Nije da se to baš svaki put događa, svaka utakmica je drukčija, ali eto, mi imamo tih nekih crnih rupa, to nam se događalo kroz sezonu često. Ali imamo vrlo radni tjedan i nadamo se ispraviti te neke crne rupe što imamo i da što prije zaboravimo taj NLB. Tu nismo uspjeli i moramo se koncentrirati na Final Eight i na domaće prvenstvo.»
'Bilo je svakakvih radnji kroz sezonu'

-U sezoni je bilo puno uspona i padova, svi smo mi željeli da budemo među četiri, ali...Bilo je tu puno turbulencija i previše svakakvih radnji da bismo uspjeli.
'Pomogla su nam prva dva poraza u Eurokupu'

-Mislim da su u Eurokupu možda i pomogla ta dva početna poraza, mislim da su nas svi otpisali, pa smo mi postali puno opušteniji i išli smo na te utakmice tako da nemamo što izgubiti, a da možemo puno dobiti, što se na kraju ispostavilo da smo stvarno puno dobili. U Kazanu smo odigrali utakmicu po uputama koje smo dobili od prve do zadnje minute, ali moramo biti iskreni, oni su dva dana prije osvojili Kup, slavili su, nisu bili koncentrirani, podcijenili su nas, bili su i umorni, tako da se sve posložilo na našu stranu. Ali mi smo vidjeli priliku i iskoristili smo je i danas su oni kući, a mi smo na Final Eightu.
'Iznenađenja su moguća, Bilbao se ne smije podcijeniti'

-Mislim da su na tom turnirskom, knock out sistemu iznenađenja moguća, sve je otvoreno. Trenutno gledam na utakmicu četvrtfinala, mislim da su tu šanse otvorene, oni nisu top class ekipa da bismo ih se trebali bojati, ali naravno da ih ne smijemo podcijeniti. Mislim da trebamo ući muški, pošteno i pružiti naše maksimalne mogućnosti i u jednoj utakmici sve je otvoreno. Šteta što Boisa neće moći igrati, sigurno da je on vrlo kvalitetan igrač koji nam donosi puno toga, pogotovo u obrambenom dijelu, vrlo je iskusan igrač i bit će nam pravo pojačanje za naše prvenstvo, šteta stvarno što ne može igrati - za kraj će Rančić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.