VIDEO - Borik Puntamika pobjedom nad Trogirom otvorila ligu za ostanak
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 18.3.2009 u 14:23.
ZDNews.hr

Foto: ZadarSport (arhiva)


Startala je košarkaška A-1 liga za ostanak, a u susretu 1. kola u dvorani u Jazinama domaći košarkaši Borika Puntamike stigli su do pobjede nad Trogirom 73:61. Po konačnom rezultatu reklo bi se da su domaćini lagano svladali goste iz Trogira. Međutim, tako nije bilo, Puntamičani su se morali itekako potruditi da bi ostvarili ovu pobjedu protiv jako solidne momčadi Trogira.

"Nije bilo lagano ali to smo i znali. Morali smo pobijediti večeras isto kao što u subotu moramo Alkara. Imamo te dvije startne utakmice na svom terenu i moramo ih riješiti obje u svoju korist. Jednu jesmo, jednu još moramo", kazao je nakon pobjede trener Borika Tihomir Bujan.

Njegova je momčad dobro krenula u susret, vrlo brzo povela 7:2 i nakon toga stala. Trogirani rade seriju od 11-0 i nakon prvih deset odigranih minuta vode 15:9. U drugoj četvrtini igrači trenera Bujana zaigrali su ipak nešto bolje te su tu dionicu igre dobili sa sedam koševa i na poluvremenu su vodili 27:26.

Treću dionicu igre znatno bolje odigrali su gosti, a rezultat toga bilo je ponovno njihovo vodstvo te su uoči početka posljednje četvrtine imali prednost od šest koševa. Izgledalo je su Trogirani bliže pobjedi ali Puntamičani su odigrali furioznih posljednjih deset minuta susreta.

"Nismo odigrali dobro prvo poluvrijeme, izradili smo dosta otvorenih šuteva za tricu ali nismo uspjeli ništa pogoditi", objašnjavao je Bujan. "Nervoza se uvukla u naše redove i bila je prisutna sve do posljednje četvrtine. Tada je uslijedio naš pravi pritisak koji sam i priželjkivao i to je dalo rezultata. Pogodili smo dosta šuteva i tako riješili pitanje pobjednika."

Tih deset minuta dobili su 30:12 i to sve govori. Nakon 32. minute i rezultata 50:52 na terenu postojao je samo Borik, uslijedila je njihova velika serija i na kraju su utakmicu mirno priveli kraju. U toj posljednjoj četvrtini kod Borika su odlični bili Pavić, Jurjević, Žorž, Dević i Šarlija koji su radili što god su poželjeli obrani Trogira. Otvorio se Puntamičanima i šut, pogođeno je šest trica u tom periodu i bilo je jasno da Borik stiže do prve pobjede u Ligi za ostanak.

"Pobjeda Borika je zaslužena. Naš najveći hendikep u ovom susretu bio je drugi napad Borika. Oni su znali čak dva i tri puta za redom izboriti sebi nove napade, a mi im nismo znali na to odgovoriti. Njihova bekovska linija bila je odlična dok naša nije ni postojala i to je na kraju i presudilo pobjednika", konstatirao je trener gostiju Boris Kurtović.

Kod Borika najviše 17 koševa postigao je Marko Žorž (5sk), Marino Šarlija dao je 14 koševa (5sk), Marin Jurjević je ubacio 12, Pavić 11, dok je Dević ostvario 7 asistencija. Trogir je predvodio po običaju Toni Bizaca s 21 košem i 6 skokova dok je dobru utakmicu odigrao i Josip Sobin postigavši 14 koševa (7sk i 2bl).

Video prilog s utakmice, uz izjave igrača možete pogledati klikom na ovaj link!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.