Umro Boris Mutić
Piše: Net.hr, HRT | Objavljeno 16.3.2009 u 15:29.
ZDNews.hr

Boris Mutić Foto: Net.hr


Boris Mutić, dugogodišnji novinar, reporter i komentator sportskog programa Hrvatske televizije, umro je jutros u 9 sati i 10 minuta u bolnici Merkur.

Rođen je 31. listopada 1939. u Karlovcu. Završio je Učiteljsku školu u Zagrebu, a diplomirao na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u prvoj generaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za fizičku kulturu.

Novinarstvom se počeo baviti na posljednjoj godini studija 1964. nakon susreta s tadašnjim glavnim urednikom Televizije Zagreb Markom Vojkovićem.

Od 1966. profesionalni je novinar, a od 1976. do 1986. i urednik sportske redakcije.

Uz Žarka Susića i Mladena Delića izvještavao je sa 16 olimpijskih igara, šest svjetskih nogometnih prvenstava, od Njemačke 1974. do SAD-a 1994., osam svjetskih prvenstava u gimnastici i skijanju te s dvadesetak europskih prvenstava u različitim sportovima.

Kao sportaš, igrao je košarku u zagrebačkoj Industromontaži, a za Atletski klub Dinamo nastupao je u disciplinama skok u vis i troskok.

Boris Mutić dobitnik je nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara za televizijsko novinarstvo 1996., Zlatnog pera Društva novinara Hrvatske 1997. za prijenos Olimpijskih igara u Atlanti, 2000. dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara, a 2004. posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.