VIDEO & FOTO - Želimir Terkeš donio pobjedu protiv Zagreba
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.3.2009 u 19:45.
ZDNews.hr

Foto: Mate Komina & H.B.


Nakon dva poraza u nizu, prvog od Rijeke, a nakon sedam dana i od Varteksa, nogometaši Zadra danas su na Stanovima pred oko dvije tisuće gledatelja pobijedili Zagreb rezultatom 2:1. Strijelac za Zagreb bio je Verdran Ivanković u 15. minuti, dok su za Zadrane golove postigli Edin Šaranović u 39. te Želimir Terkeš u 58. minuti.

Luka Pavlović, trener Zagreba dvojac Vugrinec – Krstanović ostavio je na klupi, a priliku je pružio mladom dvojcu Abdurahimi i Grgić, što će kasnije pokazati kao ne baš dobar potez.

U prvih desetak minuta igre Zebićevi i Pavlivićevi izabranici nisu stvorili niti jednu zreliju akciju.
U 15. minuti gosti stižu do vodstva preko Ivankovića. Nakon što je do lopte nekako došao Ivanković, opalio je snažno s dvadesetak metara te svladao Andriju Vuković koji nije mogao učiniti apsolutno – ništa.

Sve do 39. minute igrao se negledljiv i poprilično pasivan nogomet, bez puno prilika. U 39. minuti Zadrani dolaze do izjednačujućeg pogotka. Ljubičić je s desne strane pucao prema Zagrebačkim vratima, no vratar Zagreba loptu je odbio do Edina Šaranovića koji loptu s udaljenosti od pola metra od gola lako posprema u gol.

Zadrani su do kraja poluvremena imali još nekoliko prilika, a za izdvojiti je ona Dragana Župana koji je u sudačkoj nadoknadi sa dvadesetak metara oprobao udarac, no vratar Zagrebao bio je na mjestu.

U nastavku igre Zadrani su u 58. minuti postigli pobjedonosni pogodak, točnije, Želimir Terkeš bio je precizan sa udaljenosti od 3 metra. Trener Zagreba u igru je ubacio Krstanovića i Vugrinca, no Zadrani su se dobro držali i nisu popustili, te su u konačnici zasluženo slavili.

Jednu od posljednjih prilika na utakmici imao je Edin Šaranović, napadač Zadra koji se nekoliko minuta prije kraja susreta našao u stopostotnoj prigodi, no u padu je krivo zahvatio loptu te je ona završila u gol autu, nešto kasnije u stopostotnoj prilici našao se i Ante Mitrović, napadač Zadra, no na povratnu loptu loše je reagirao pa je vratar Zagreba lako otklonio prijetnju.

Ovom pobjedom, remijem Croatie Sesveta i Slaven Belupa te porazom Intera od Osijeka, izabranici Dalibora Zebića približili su se Croatiji iz Sesveta na samo jedan bod razlike.

Foto galerija:


Zadarsport.com
Zadarsport.com
Zadarsport.com
Zadarsport.com
Zadarsport.com
Zadarsport.com
Zadarsport.com
Golove i sažetke s utakmice (+ pressica) pogledajte u ovom video prilogu!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.