FOTO - Ništa od Final Foura: Union Olimpija - Zadar 73-67
Piše: Filip Džeba | Objavljeno 14.3.2009 u 19:46.
ZDNews.hr

Desmon Farmer Foto: NikolaMovric.com


Košarkaši Zadra će u ovoj sezoni dobro pamtit Sloveniju, jer od sjevernih susjeda samo su jednom donijeli puni plijen na zadarsku Kalelargu. Poslije poraza od Heliosa i nevjerojatnog Jacobsena i Snowa, ovog puta izgubili su od slovenskog euroligaša, Union Olimpije i tim porazom uništili sve nade za moguće iznenađenje i ulaz u završnici natjecanja u NLB ligi.

Utakmicu otvara Jasmin Hukić s laganim košem za 2:0, a u nastavku Zadrani na krilima Roka Stipčevića i Desmona Farmera radi seriju od 9:2 što je prisililo gostujućeg stratega, Juru Zdovca da potraži dvojac koji će zaustavit na početku vrući gostujući dvojac.

U seriji trica se gosti vraćaju na 14:14, ali izabranici Zmage Sagadina na krilima prije spomenutog dvojca, Farmer i Stipčević odlaze na 5 koševa (19:14). Prvih deset minuta je u posljednjim sekundama završio Damir Rančić s uspješnim šutom za tri Zadru donosi prednost od 9 koševa (26:17).

U utakmici koja je ličila više na prijateljsku utakmicu što se ti će same atmosfere, kasnije se prenijela i na sami parket gdje smo gledali sve samo ne atraktivnu i dinamičnu košarku.

Jure Zdovc je na parket poslao mladog, perspektivnog Mirzu Sarajliju što je dao mogući znak, da bi ova utakmica mogla otići u arhiv laganih dobivenih utakmica, ali Marko Car koji je ušao okusit igranu loptu je brzo zapustio parket, jer se domaći igrači vraćaju na samo tri koša razlike. U nastavku Farmer postiže 5 koševa, Gečevski 3, a Boisa 2 koša što je bilo dovoljno za prednost od 10 koševa i odmor za isto toliko minuta.

U nastavku utakmice u redovima Union Olimpije dobar posao obavljao je Jaka Klobučar koji je utakmicu završio s 14 koševa i valorizacijom 10. Slovenci se polako ali uporno vračaju, a poslije četiri koša Klobučara, Zadrani rade veliku grešku što je bila jedna od ključnih stvari u samom preokretu utakmice.

Do kraja treće četvrtine je preostalo još tri sekunde, a Gečevski brzo izvodi aut, Farmer prima loptu, ali bez ambicija da ju uputi prema košu, Ožbolt mu dolazi iza leđa, uzima loptu i zabija s zvukom sirene za 56:54 (prvo vodstvo poslije početnih 2:0).

U zadnjoj četvrtini Zadar neshvatljivo pada i odlazi na minus deset. Rudež i Zupan (završio utakmicu z valorizacijom -2) do zadnjih deset minuta nisu se upisali u strijelce, ali u toj „ukletoj“ četvrtini postižu svaki po 5 koševa što donosi prednost Union Olimpiji od 9 koševa. U nastavku zadnju kap nade ulijeva Rok Stipčević koji postiže tricu za -2, ali Zadrani prvo s zvukom sirene primaju trice od Damjana Rudeža, a u nastavku gube lopte, što je dobro iskoristio Ožbolt i postigao dva lagana koša.

U zadnjoj minuti smo mogli vidjet samo nekolicinu prekršaja s strane Zadra, koji su do tada upisali samo jedan prekršaj. Zadnju nadu gube trideset sekundi prije kraja, kada Farmer pri +4 za Olimpiju neuspješno zaključuje jedno polu-kontru, gdje se tražio i (ne)sporni prekršaj, ali sve se završava s prekršajem Perića i koševima Ožbolta koji postavlja i konačni rezultat 73:67

Najbolji u dresu Zadra bio je Rok Stipčević (valorizacija 25) koji je uknjižio 18 koševa i 5 skokova, a Farmer je pridodao 15 koševa. U dresu Union Olimpije je najraspoloženiji bio Sašo Ožbolt s 18 koševa, a Hukić je pridodao 15 i Klobučar 14 koševa.

Foto galerija:


Zadarsport.com
Zadarsport.com
Zadarsport.com
Zadarsport.com

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.