Borik ne ide u ligu za prvaka
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 11.3.2009 u 23:58.
ZDNews.hr

Roko Čiklić zabio je 18 poena Foto: ZadarSport (Arhiva)


Veoma važna utakmica za oba suparnika je nakon produžetaka otišla u korist domaćina. Alkar je do treće četvrtine kontrolirao utakmicu, ali se u finišu Zadrani potpuno vraćaju i uspijevaju izboriti produžetak. Međutim, hladnijom glavom u dodatnih pet minuta Alkar uspjeva pobijediti rezultatom 99:93 te uzima važne bodove pred Ligu za ostanak u kojoj će nastupati i gosti iz Zadra.

Domaćin je mnogo bolje ušao u prvu četvrtinu, Borik nije imao rješenja za raspoložene Josipa Blajića i Joška Ćurkovića. Na agresivnu igru gostiju Alkar je odgovorio istom mjerom, a šutevi Marka Žorža uspjeli su održati Borik na primjerenoj razlici pa je četvrtina završila 24:19.

U drugoj četvrtini vodila se mnogo ravnopravnija bitka na parketu. Kod gostiju su bili raspoloženi Ivica Grgurović i Roko Čiklić, dok je kod domaćih najveći napadački doprinos imao Josip Đapo, a tricom Mirka Modrića u posljednjoj sekundi na odmor se odlazi rezultatom 43:37.

Serijom od 14-3 Alkar na početku treće dionice potom odlazi na veliku prednost od 57:40, ali se gosti prvenstveno preko Čiklića uspijevaju održati na primjerenoj razlici pa se treći period zaključuje sa 63:54. U četvrtoj dionici preko razigranih Tea Petanija, Ante Devića i Čiklića gosti se tako potpuno vraćaju u utakmicu i u 35. minuti rezultat je glasio 69:68.

Tada Alkar ponovno odlazi na šest razlike (78:72), ali se gosti s dvije uzastopne trice Petanija vraćaju u egal. Rezultat je bio izjednačen do posljednjih trenutaka, a na sedam sekundi do kraja pri vodstvu Alkara od tri razlike Petani pogađa i svoju treću tricu te poravnava rezutlat na 85:85, poslije čega Alkar ne uspijeva iskoristiti zadnji napad.

U dodatnih pet minuta kad je svaka lopta bila vrlo bitna Sinjani se potom uspijevaju konsolidirati te prisebnošću s linije slobodnih bacanja prelamaju rezultat i završavaju utakmicu s 99:93.

Blajić je pobjednike predvodio sa 17 koševa. Nikola Gaurina i Slavko Modrić pridodali su po 16, dok je na drugoj strani Čiklić zabio 18 poena, a Žorž (5sk) i Petani po 17.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.