Juby: "Vjerujem da možemo pobijediti Benetton, za mene nemoguće ne postoji"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.3.2009 u 7:57.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: ZadarSport (Arhiva)


Juby Johnson jedan je od rijetkih igrača koji TOLIKO vjeruje u svoje suigrače i momčad. U razgovoru za ZadarSport kazao je kako vjeruje da Zadar može pobijediti Benetton, kako nitko nije nepobjediv te kako se na Final eight-u ne treba bojati nikoga, pa ni Banićevog Bilbao-a, ukoliko nas dopadne.

- U sportu nema nemogućega, samo treba imati volje i želje i naravno, treba raditi i pripremati se. Mislim da smo spremni i vjerujem da ćemo večeras pobijediti Benetton – kazao je Juby.

Nakon što ste doživjeli dva uzastopna poraza u Eurokupu, mnogi su vas otpisali, a plasman na Final eight smatran je nemogućom misijom.

- Za mene ne postoji ništa nemoguće. Ja ni trenutke nisam imao sumnje da se nećemo moći vratiti, vjerovao sam u ovu momčad i u svoje suigrače, znao sam da ćemo se vratiti i to se dogodilo. Uzmimo za primjer boks, jedan od boksača padne na pod, dva, tri puta u meču, no on se vrača iz 'mrtvih', identična situacija bila je s nama nakon što smo izgubili dvije utakmice u nizu, nitko ili malo tko je vjerovao da se možemo izvući i proći dalje, no mi smo to ipak učinili. Benetton nas je pobijedio sa sedam koševa razlike, istina je da smo igrali očajno, no jednostavno smo se digli, ojačali smo mentalno i fizički, ne znam da li je Zadar ikad bio na Final eight-u, ovo je veliki uspjeh za Zadar.

'Emotivno sam vezan za Tornado, bilo je prelijepo vidjeti ih opet'

- Bilo je predivno vidjeti Tornado opet na tribinama, stvarno su nas odlično bodrili od prve do posljednje minute protiv Zvezde. Ne znam što reći, oni su jedinstveni i meni previše znače, dosta sam se vezao za njih i njih povratak je za mene bio emotivan. Ovim putem im se zahvaljujem na podršci i molim ih da ostanu uz nas jer su nam potrebni, nije isto igrati bez njih i s njima - kazao je Juby.
Pobijedili ste Unics usred Kazana, momčad koja je pobijedila CSKA samo nekoliko dana ranije…

- Poštujem i cijenim Unics, oni su jako dobra momčad, pobijedili su CSKA par dana prije, no ja prije svega cijenim i poštujem svoje suigrače i trenera, vjerujem da samo jako dobra momčad, imamo jako dobre igrače koji su željni igre, pobjede i to je ono što nas sve zajedno nosi. U Kazanu smo odigrali hrabro, muški, nismo se predavali, svi smo vjerovali da možemo napraviti pothvat, to smo i učinili.

Što Zadar može napraviti na Final eight-u?

- Na Final eight-u možemo pobijediti bilo koga, pa i Bilbao budemo li igrali protiv njih, oni imaju Banića i još dosta odličnih igrača, no ja se ne bojim nikoga. Jednostavno, moramo još više ojačati kemiju unutar momčadi, ona je sada na odličnoj razini, no možemo je i više ojačati, mislim da možemo daleko na Final eight-u, stvarno tako mislim. Unatoč svim izmjenama u momčadi ove godine, vjerujem da možemo pobijediti bilo kojeg protivnika, bilo kojega.

Pobjeda Zadra u Trevisu?

- Vjerujem, kao što sam i prije rekao da možemo pobijediti svakoga, pa tako i danas Benetton, u Trevisu, zašto ih mi ne bi pobijedili? Zadar ima svoje kvalitete, ima vrlo dobre igrače i vjerujem da možemo pobijediti Benetton, u sportu nema nemogućega, samo treba imati volje i želje i naravno, treba raditi i pripremati se. Mislim da smo spremni i vjerujem da ćemo večeras pobijediti Benetton.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.