VIDEO: Zadar poražen u gostima od Varteksa (2-0)
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 8.3.2009 u 17:54.
ZDNews.hr

Foto: ZadarSport (Arhiva)


Premda u Varaždinu nije bilo dosadno, nije bilo ni mnogo izrađenih akcija, a igrači nisu igrali baš previše nadahnuto, bez pozitivne sportske agresivnosti i žustrine, posebno u prvom poluvremenu, koje je završilo 0:0.

U tih prvih 45 minuta pokazalo se i da dvije momčadi bez svojih standardnih prvotimaca imaju problema sa igrom. Na varaždinskoj strani nedostajao je naime Mumlek, koji je kartoniran, dok je Zadar stigao bez Terkeša, koji ima gripu, te Parmakovića, koji je zbog ozljeda ostao van terena.

Prvu priliku susreta bilježimo od igrača u bijelim dresovima. Župan je doveo loptu do Varteskovih 16 metara, dodao do Šaranovića, ovaj se malo povukao i tada nabacio za Suraća, koji ipak loptu šalje pored vratnice. Nedugo potom odvažili su se i Varaždinci, Bloudek je lijepo poslao loptu pred Novinića, no njegov šut s lijeve strane zaustavlja vratar Vuković.

Do kraja prvog dijela blagu terensku premoć imaju domaći, no momci u plavim dresovima nikako da slože pravu akciju i poentiraju. Imali su ukupno osam kornera i po koji slobodni udarac, ali lopte prolaze iznad i pored vratnica, a nešto zaustavlja i Vuković. Čvrsti Zadrani također nisu besposleno čekali, oduzimali su loptu, pokušavali kontranapade, izbijali šuteve, no 0:0 ostaje na semaforu.
Slično se nastavlja i u drugom dijelu susreta, uz ipak nešto angažiraniju igru domaćeg sastava.

U pravu ofenzivu kreću Varaždinci, a Zadrani ih sve teže zaustavljaju. Bio je to treneru Beseku signal da je vrijeme za promjene, pa vadi slabog Smrekara i na njegovo mjesto postavlja Vuka, dok umjesto Bloudeka priliku dobiva mladi Lesjak. Pokušava Papa, a Lesjak loptu iz neposredne blizine šalje iznad gola.

I tada White Stonesi dobivaju pravu priliku za slavlje. Nakon prekršaja Mitrovića sudac Pristovnik dosuđuje slobodan udarac, bijeli se bune, no pomoći im nema. S 20 metara loptu prekrasnim euro-golom u mrežu smješta Brezovec, koji se tako pokazao prvim kandidatom za popunjavanje Mumlekovog mjesta kad ovaj zaključi karijeru.

Do kraja susreta dosta nervozno, a u 89. minuti i penal za Varteks, nakon što je vratar Vuković srušio Mujanovića. Siguran realizator je Lučić, a s 2:0 utakmica i završava.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.