Sagadin nakon utakmice: "Zasluženo smo slavili"
Piše: H.B. | Objavljeno 8.3.2009 u 0:04.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin i Hrvoje Perić


Nakon pobjede Zadra nad Crvenom zvezdom (71-61), trener Zadra Zmago Sagadin pred okupljenim novinarima kazao je kako je Zadar zasluženo slavio, naglasio je kako se ne može uvijek 'živjeti od trica'. Napominje kako nije zadovoljan pozicijskom igrom svoje momčadi jer Zadrani nisu mogli igrati svoje akcije te su, prema riječima Sagadina, otjerani daleko od koša. Kao pozitivne zaključke nakon utakmice Sagadin naglašava dobru i agresivnu obranu.

Zmago Sagadin, trener Zadra:

- Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo bili bolji u svim elementima igre što pokazuje i konačna valorizacija 79-45. Utakmicu smo prelomili početkom drugog poluvremena i priveli smo je kraju dosta uvjerljivo. Vidjelo se da smo umorni i nervozni i to je bila jedna od onih utakmica na koje sam mislio kada sam po svom dolasku u Zadar, nakon utakmice s Kazanom, rekao da nećemo svaki put imati sjajnu šutersku večer te zahvaljujući tome pobijediti.

Ne može se svaki put živjeti od trica što je pokazala i ova utakmica na kojoj smo šutirali ispod svog prosjeka ali smo na je na kraju dosta uvjerljivo dobili. To znači da se rezultati našeg rada na obrani i skoku već pomalo vide u igri. Nisam zadovoljan pozicijskom igrom u napadu gdje nas je Zvezda svojom agresivnošću otjerala na petnaest metara. Nismo uspjeli odigrati svoje akcije tako da smo morali više igrati igru dva na dva ili tri na tri. To moramo ispraviti i na tome ćemo raditi idućih dana.

Moram također reći da sam vrlo zadovoljan što smo dobili utakmicu u kojoj nas šut nije služio kao inače. To su karakteristike dobrih momčadi. Malo nas je poremetila jučerašnja ozljeda Macure na treningu jer smo tako ostali bez još jednog igrača pod košem. Ali, što je, tu je, ozljede su sastavni dio sporta i očekujemo da će se Macura vratiti za pet do deset dana. Od sutra startamo s pripremama za Benetton.

Svetislav Pešić, trener Crvene zvezde:

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Ušli smo u ovu utakmicu sa prevelikim respektom. Postavili smo sami sebi cilj da pobijedimo momčad koja do sada u NLB ligi nije izgubila niti jednu utakmicu kod kuće. To nam je bila dodatna motivacija u ovoj utakmici, no možda smo u svemu tome izgorjeli. S druge strane smo imali momčad koja je u utorak odigrala jednu fantastičnu utakmicu protiv Turk Telekoma, koji bi po imenima slobodno mogla igrati u Euroligi.

Zadar se zasluženo plasirao na 'Final Eight' Eurokupa, na čemu im ovom prilikom čestitam. Znali smo da nas očekuje teška utakmica. I Zadar je malo izgorio u toj želji da što prije prelomi utakmicu. Zbog toga su, a dijelom i zbog naše dobre obrane, imali dosta loš postotak šuta. Ipak, mi to nažalost nismo iskoristili i dopustili smo im čak 13 napadačkih skokova, iako ja mislim da su imali barem dva-tri više nego što piše u statistici. Mi nismo uopće kontolirali naš obrambeni skok što je bilo pomalo žalosno za gledati.

Da smo bolje kontolirali skok oni bi imali manje napada, a mi bi dobili još malo sigurnosti i samopouzdanja, no to se nažalost nije dogodilo. U drugom poluvremenu smo to malo popravili, igrali bolju obranu i bolje smo skakali, no tada se Zadar razigrao u napadu i prelomio utakmicu u svoju korist. Mi smo iz nekog razloga bili previše opterećeni ovom utakmicom i to nas je na kraju koštalo poraza. Kada bi Krešo mogao vidjeti ovu fantastičnu dvoranu i atmosferu mislim da bi bio vrlo sretan. Zadar zaslužuje ovakvu dvoranu koja je jedna od najljepših dvorana u Europi u ovoj veličini. Zadrani mogu biti ponosni. Atmosfera je bila izvanredna, navijači Zadra su navijali za svoju momčad i mi smo vrlo zadovoljni kako je protekla utakmica s tog aspekta.

Hrvoje Perić, igrač Zadra:

- Nakon velike pobjede protiv Turk Telekoma nismo se prepustili euforiji, već smo ostali čvrsto na zemlji. Znali smo da nas čeka jedna jako teška utakmica i Zvezda je pokazala zbog čega je tako visoko na tablici regionalne lige. Nismo bili previše napadački raspoloženi, ali smo dobili utakmicu prije svega radi dobre obrane i skoka. To je bio ključ naše pobjede i sada moramo nastaviti pobjeđivati.

Marko Marinović, igrač Crvene zvezde:

- Došli smo u Zadar znajući da su oni do sada pobijedili sve utakmice u svojoj dvorani što se NLB lige tiče. Mislili smo da ih možemo pobijediti, no nažalost nismo u tome uspjeli. Imali smo mi svoje šanse u prvom poluvremenu koje nismo iskoristili, a oni su za to vrijeme ostali u igri napadačkim skokom i agresivnom obranom. Drugo poluvrijeme smo malo popravili naš obrambeni skok, no oni su pogodili neke šuteve koje su u prvom poluvremenu promašili i na kraju zasluženo pobijedili.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.